Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bohemia Jazzfest nepřerušil ani intenzivní déšť

Předposlední štací proslulého jazzového festivalu se staly v sobotu 21. července České Budějovice. Počasí však bylo k této pohodové akci plné významných světových umělců nemilosrdné a vyhnalo plno z posluchačů promáčené domů.

Další ročník Bohemia Jazzfestu otevřela německá kapela Blue.Break., která v loňském roce vyhrála jazzprix. Náměstí Přemysla Otakara II. zalila příjemná uklidňující hudba, kterou více jak posluchači prožívali sami autoři.

„Jazz mám moc ráda a je super, že existuje tento festival, a to ke všemu zadarmo. Jen mi pro tento hudební žánr nepřijde vhodně zvoleným místem náměstí. Lidé si tady nemají kde sednout, dát si dobrou kávu nebo víno a řádně si všechno vychutnat. Celkovou atmosféru této hudby hodně podtrhuje fakt, kde ji posloucháte. Tlumené světlo, svíčky, teplo, dobré víno a jazz, skvělá kombinace. Náměstí, zima, déšť, křik malých dětí a pivo v kelímku se hodí tak na nějaký rock,“ okomentovala Budějcké Drbně Jana Drdáková celou akci.

Během hraní německých mladíků se nad Budějovicemi stahovala temná mračna. Zafoukal vítr a začalo pršet. Většina lidí se rozprchla před přívalem deště. Jen ti co sebou prozřetelně měli deštníky, zůstali a poslouchali. Za neustálého pršení vystoupil na podium jeden z nejlepších hráčů na piáno Bobo Stenson a po něm trumpetista Dave Douglas a Joe Lovano Quintet, kteří patřili k jedněm z největších hvězd celého festivalu, který probíhal v Praze, Plzni, Olomouci, Brně, Domažlicích, Táboře a poslední štací, kterou taktéž uvede zakladatel Jazzfestu Rudy Linka, budou v neděli 22. července Prachatice.

Štítky festival, Bohemia JazzFest, České Budějovice, Přemysl Otakar II., Dave Douglas, Bobo Stenson, Rudy Linka, Drbna.cz, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohemia Jazzfest nepřerušil ani intenzivní déšť  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.