Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zhruba tři tisíce lidí si v Horní Plané pochutnávaly na pivech méně známých značek

Pivaři, ale i fanoušci živých koncertů, si uplynulý víkend užili na maximum. Na parkovišti u pláže v Horní Plané se 11. a 12. září uskutečnil druhý ročník Septembeerfestu, který se podle slov organizátorů vydařil ve všech směrech. Dorazily zhruba tři tisíce lidí, kteří mohli porovnat piva ze sedmi pivovarů.

„Letošní ročník zaznamenal velký nárůst návštěvnosti - vloni na akci dorazilo zhruba tisíc lidí. Snažili jsme se sestavit kvalitní doprovodný program, který by ocenily všechny věkové kategorie, což se podařilo. Ostatně nezapomněli jsme ani na děti, pro které jsme nachystali dětský koutek,“ zmínil Jiří Hůlka, starosta Horní Plané. „Co se týká živé muziky, tak si posluchači dechovky užili Babouky, rockeři našlapaný AC/DC revival, o dobrou náladu se postaral také Heband a zmínit musím i legendární Oceán, který u nás měl premiéru v nové sestavě. Myslím ale, že všechny pozvané kapely zahrály skvěle.“

Hornoplánský Septembeerfest je zaměřen na minipivovary. Letos měl největší odezvu pivovar Sitter, který s velkým náskokem vytočil nejvíce piv. Na druhém místě se umístil Kněžínek a na třetím Glokner.

Na akci byla také zvolena královna Septembeerfestu. Stala se jí Karolína Dragounová, kterou nominoval pivovar Kněžínek. „Lidé o královně rozhodovali svým potleskem. Starosta Horní Plané poté královně předal šerpu, pohár a věcné ceny,“ uvedli organizátoři.

Součástí programu byly i různé soutěže, do kterých se návštěvníci pouštěli s velkou vervou. Zhruba deset chlapů si například trouflo na zvedání plného sudu piva nad hlavu. Úkol však zvládli jen dva. „Absolutní vítěz byl neuvěřitelný silák. Sud nad hlavou držel 70 sekund!“ dodali organizátoři.

Septembeerfest pořádá město Horní Planá za pomoci místních podnikatelů. Jelikož se akce ve všech směrech podařila, bude město v započaté tradici pokračovat i příští rok.

Štítky Horní Planá, pivo, pivovar, Jiří Hůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhruba tři tisíce lidí si v Horní Plané pochutnávaly na pivech méně známých značek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.