Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hitrádio Faktor pořádá RadioFest České Budějovice! Tentokrát na výstavišti

Českobudějovické Hitrádio Faktor vyslyšelo hlasy svých posluchačů a opět po roce přichází s městským festivalem. Po dvou veleúspěšných ročnících Faktor Festu je tu rozšířená verze tohoto festivalu - tentokrát pod názvem RadioFest. Uskuteční se v sobotu 5. září 2015 na výstavišti v Českých Budějovicích.

„Dvěma Faktor Festy se nám podařilo založit tradici. Doufám, že i pro další roky. Ve městě festival tohoto typu chybí a pro regionální hudební rádio je to nejen výzva, ale také logické spojení,“ říká programový ředitel David Hocke. „Chceme opět přinést našim posluchačům, ať už jsou přímo z Budějovic nebo okolí, po prázdninách trochu zábavy a hudby. Naším cílem je strávit společně jedno pěkné odpoledne s programem pro děti a hudebním koncertem. Přemýšleli jsme o změně místa - výstaviště je ideální. Oproti Sokolskému ostrovu má tu výhodu, že nebudeme mít problémy s logistikou techniky i lidí. Na výstavišti můžeme mít jeden příjezd pro techniku a umělce, druhý samostatný pro návštěvníky festivalu.“

Program začne ve 12:30, ale přístup do areálu bude možný už od 11:00. RadioFest se dramaturgicky rozšířil tak, abychom se přiblížil rozmanitějšímu věkovému spektru publika. Jako první vystoupí táborská parta Big Papa, která zavede do zlaté éry bigbeatu šedesátých a sedmdesátých let. Dále pak havířovská kapela Nebe. Je to parta kluků, která měla to štěstí, že si jich všiml lídr kapely Kryštof Richard Krajčo. Pomohl jim a vzal je i na své turné. Nebe znáte z vysílání Hitrádia Faktor, takže se můžete těšit na jejich hity jako Než se rozední, nebo Vteřina. V živé podobě jsou prostě fantastičtí.

Helena Vondráčková patří už celá léta ke stálicím české populární hudby a na RadioFestu tak nesmí chybět. Její písně si zazpívají všichni. Helena Vondráčková nevystoupí sama, ale pěkně s celou kapelou, která se jmenuje Charlie Band.

 

Radiofest České Budějovice je tu už tuto sobotu! Milan Džuba už teď nafukuje fotbalovou arénu :-)

Posted by Hitrádio Faktor on 1. září 2015


Skupinu Jelen ještě nedávno nikdo neznal, ale dnes si jejich písně brouká každé malé dítě. Zahráli zde minulý rok, a protože chrlí jeden hit za druhým, tak mají místo na RadioFestu jisté i letos. V těchto dnech vládne éteru Hitrádia Faktor jejich píseň Jelen - a tu bude jistě zpívat celé výstaviště.

Jirku Macháčka a Mig 21 představovat netřeba. S hudební, chlapeckou, taneční, pěveckou a striptérskou skupinou z Prahy 5 Smíchova je vždycky plno zábavy. Když se moderátoři ptali při rozhovoru Macháčka, na co se mohou na RadioFestu těšit, odpověděl: „Budeme hrát především písničky, které vyprávějí různé příběhy a mezi tím bude trošku mluveného slova jako šafránu. A budeme se snažit, aby to celé dávalo dohromady kompaktní celek.“ Jisté tedy je, že Mig 21 zahraje to nejlepší ze svého repertoáru.

Do finále nás vyprovodí Xindl X, vlastním jménem Ondra Ládek. Toho znáte z jeho pořadu Xindloviny (vysílá se opět po prázdninách, každou sobotu v 11:00). Je tedy jasné, že závěrečná tečka bude patřit právě jemu.

To ale není všechno. Program RadioFestu bude probíhat i mimo hlavní pódium. Nezapomnělo se ani na rodiny s dětmi. Lanová dráha, skákací hrad, nafukovací autodráha, Igráčkova dílna, Nintendo, hry a soutěže. Návštěvníci RadioFestu tak můžou na chvíli zabavit děti, poslechnout si dobrou muziku, v klidu si dát něco dobrého, pobavit se a odpočinout si od starostí všedního dne. A pokud byste hledali klidovou zónu - i ta bude připravena. Nachystán bude náš chill-out stan a pravý a nefalšovaný londýnský patrový autobus s kavárnou.

„Jsme rádi, když se můžeme potkat s těmi, kteří nám do rádia píší, volají a spoluvytváří náš program. RadioFest je vlastně takovým poděkováním všem posluchačům Hitrádia Faktor. Právě faktoráci - tedy naši posluchači - totiž dělají Hitrádio Faktor mimořádným jihočeským rádiem a stejně tak RadioFest mimořádnou událostí,“ říká programový ředitel David Hocke.

Program RadioFestu

12:30: start
13:30: Big Papa
15:30: Nebe
17:00: Helena Vondráčková + Charlie Band
18:30: Jelen
19:45: Mig 21
21:15: Xindl X

Tisková zpráva

Štítky kongresové centrum, festival, České Budějovice, Hitrádio Faktor, hudební skupina, rozhlas, Helena Vondráčková, Mig 21, Jiří Macháček, Xindl X, Richard Krajčo, Nintendo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hitrádio Faktor pořádá RadioFest České Budějovice! Tentokrát na výstavišti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.