Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rozřáděné publikum chtělo druhý nášup, ale dánské kapele došly ingredience

Elektronická hudba, akustické nástroje a hlavně hudební um a talent na improvizaci předvedla ve čtvrtek kapela Noisy Pots. Předposlední pracovní den, díky hudebnímu festivalu Touch the Music, zakončila dánská čtyřka říkající si The Bottle Boys, která měla v České republice premiéru.

Budějcká Drbna opět chvátala ve čtvrtek na Sokolský ostrov, kde probíhá mezinárodní festival Touch the Music. Šestá hodina odbila a před podiem, na kterém se zrovna představuje vynikající česká kapela Noisy Pots, postává nebo posedává hrstka lidí. Kluci ale nevypadají zklamaně a řežou do hrnců, kýblů i plechovek od kávy či barev jako diví. Kdo stihnul jejich vystoupení, nelitoval. Perfektní hudební zážitek, který měli Budějčáci možnost zdarma ochutnat, bohužel využilo jen málo z nich.

Blížila se osmá hodina. Na podiu se připravovali hudebníci z Dánska říkající si The Bottle Boys. Sokolák se plnil. V půl deváté vyskočili kluci na podium a Budějcká Drbna se nestačila divit. Ostrov byl plný lidí. Kde se tu najednou vzali? Proč tak úžasná česká kapela jako jsou Noisy Pots měla hrstku posluchačů a dánští The Bottle Boys mají, jak by se řeklo, vyprodáno? To jsou otázky k zamyšlení, ale ne pro Drbnu, která vám chce ještě popsat, jak si spolu s ostatními užívala čtyři energické kluky hrající na lahve.

Jednou z prvních písniček, které Phillip, Johannes, Martin a Kaspar zahráli, byla La bamba. Následovaly další pecky jak od známých zpěváků, tak filmové písně. Drbna si chvíli připadala jako účinkující v soutěži Riskuj. Ze všech stran jen lítaly názvy filmů, Harry Potter, Piráti z Karibiku nebo Hvězdné války. Po filmových hitovkách vybídli kluci publikum, aby vstalo a přistoupilo blíže. A tak se taky stalo. Za chvíli už dav skákal, mával, tleskal i zpíval. Neuvěřitelně energická show, která byla oceněná mocným potleskem a vytáhnutím umělců zpátky na podium s dalším přídavkem. Budějčáci si však chtěli přidat další porci vtipné muziky a snažili se The Bottle Boys vyzvat ještě jednou na podium, ale k tomu už nedošlo, protože hudební repertoár kluků jedním nášupem končil.

Situaci s rozřáděnými fanoušky vyřešili taktně, oběhli podium a s tleskajícími hladovci si aspoň plácli. Tím dali najevo, že víc melodií z nich nikdo nedostane. Promluvit si s nimi ale už u plné lahve piva mohl každý.

Festival je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Touch the Music - 27. srpna

Pátek, 28. srpna 2015, 18:50

Touch the Music - 27. srpna
Touch the Music - 27. srpna

Štítky hudební skupina, Česko, Drbna.cz, hudební festival, ingredience, Harry Potter, Dánsko, Star Wars, Norsko, Piráti z Karibiku, Island, Lichtenštejnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozřáděné publikum chtělo druhý nášup, ale dánské kapele došly ingredience  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.