Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Výstava Město v nejlepších letech - příběhy z minulosti Českých Budějovic začne v radniční výstavní síni

Dnes od 17 hodin bude v radniční výstavní síni během vernisáže výstavy Město v nejlepších letech - příběhy z minulosti Českých Budějovic představena publikace k 750 letům města. Je složená z kapitol historie města, má obsáhlý obrazový doprovod a stojí 90 korun.

V rámci vernisáže výstavy, které se zúčastní zastupující primátor Petr Holický, ale půjde zakoupit se slevou. Na výstavě bude k vidění pětadvacet panelů a spoustu historických předmětů z minulosti krajského města.

„Vybrali jsme zajímavá témata, z nichž některá se prolínají staletími, jiná naopak provázela historii města jen přechodnou dobu, jako například tramvaje. Vybrané kapitolky jsou rozděleny na dvě přibližně stejné části. První se několika větami dotýká příslušného tématu celkově, druhá už je zaměřena na nějaké konkrétní místo nebo objekt, jenž s námětem bytostně souvisí. Bohatý obrazový doprovod doplňuje a zpravidla ještě rozšiřuje textová kapitolka,“ uvádějí autoři publikace Daniel Kovář a Milan Binder.

Štítky České Budějovice, výstavní síň, vernisáž, Daniel Kovář, Milan Binder, historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Město v nejlepších letech - příběhy z minulosti Českých Budějovic začne v radniční výstavní síni  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.