Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Husovy oslavy v Husinci jsou v plném proudu, hlavní program nabídnou v pondělí

Těšíte se na Husovy oslavy v Husinci, které začnou v neděli 5. července? Pokud již nemůžete dospat, navštivte toto krásné město na Prachaticku již dnes. V areálu Slavoje totiž bude pokračovat Husinec fest, který je doprovodnou součástí Husových oslav.

Zatímco včerejšek udělal radost hlavně folkovým fanouškům, dnešek byl určen spíše rockověji založeným posluchačům. Odpoledne zahrálo kultovní uskupení Turbo, na které později navázal například Lucky Brew či Mash. Večer však bude podium patřit legendárnímu Ivanu Mládkovi, který dorazí se svým Banjo Bandem.

V neděli již vypuknou samotné Husovy oslavy, a to v 8 hodin ráno poutní mší. Na programu je poté třeba lampionový a historický průvod (21.00), ohňostroj a zapálení hranice (21.45) či premiéru dokumentu Mistr a kazatel (15.00). Nejvíce akcí je naplánováno na pondělí, kdy proběhne dražba výroční medaile (9.40), vystoupení folklórního souboru Libín S (11.00), koncert Jaroslava Uhlíře (16.00), ukázka civilního středověkého života (12.00), prezentace PC her ze středověku (9.00 - 17.00) a mnoho dalšího. Veškeré informace naleznete na www.husinec.cz.

Foto: Petr Brož/wikipedia.org

Štítky slavnost, okres Prachatice, Ivan Mládek, Jaroslav Uhlíř, Petr Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Husovy oslavy v Husinci jsou v plném proudu, hlavní program nabídnou v pondělí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.