Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jedno přišlo do Borovan přes dvanáct stovek lidí

Jednu dvanáctku, desítku, patnáctku, tmavé, světlé, řezané, se sladovou limonádou, prosím. Děkuji. Jedenáct pivovarů z českých luhů a hájů dorazilo v sobotu do Borovan, kde se pořádal druhý ročník Slavností českých minipivovarů „Na jedno“.

Organizátoři slavností, Národní salon malých českých pivovarů, vymysleli celodenní zábavu nejenom pro dospělé, ale i pro děti. Připraveno bylo Divadélko Máma a Táta s Vodnickou pohádkou, či módní přehlídka. Jedenáct minipivovarů z celé republiky doplňovaly i farmářské stánky s různými pochutinami, dobrými nejen k pivu. „Snažíme se podpořit především regionální a malé pivovary České republiky, ale prostor pro prodej dáváme i výrobcům domácích dobrot či drobným řemeslníkům,“ sdělila Budějcké Drbně jedna z organizátorek Pavla Svobodová.

Program byl i hudebně bohatý. Na podiu v areálu zámecké zahrady se vystřídaly kapely zvučných jmen jako Švihadlo nebo DiscoBalls, které rozřádily návštěvníky slavností. „Jsme rádi, že se slavnosti těší takové oblibě. Přišlo přes 1200 lidí. Rozhodně ale nechceme, aby se nám akce do budoucna rozrostla tak jako Borůvkobraní. Počet pivovarů budeme vždy omezovat, takže přijedou ti, kteří budou nejrychlejší. Jestliže bude z řad minipivovarů zájem, uspořádáme raději další slavnosti v jiném městě. V plánu máme i přeshraniční spolupráci, ale zatím bylo možné ochutnat jen pivo od českých sládků. Do budoucna bychom také chtěli předělat zpět vinné sklepy pod klášterem na pivní a vybudovat opět v Borovanech pivovar, který tu dřív býval a vařit pivo,“ řekla Pavla Svobodová.

Celou akci uzavřela skupina Queens of Everything, při které se hezky vyhopsával alkohol z těla, a bylo pak místo na další kelímek lahodného moku, který se prodával za směšnou cenu, aby sládci nevezli domů poloprázdné sudy.

Slavnosti českých minipivovarů Na jedno

Pondělí, 1. června 2015, 16:04

Slavnosti českých minipivovarů Na jedno
Slavnosti českých minipivovarů Na jedno

Štítky slavnost, pivovar, Borovany, minipivovar, pivo, Česko, Drbna.cz, DiscoBalls

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jedno přišlo do Borovan přes dvanáct stovek lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.