Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Skvělé jídlo a cestovatelské tipy. Na výstaviště se chystá veletrh cestovního ruchu

Historické památky, dobré jídlo i pití, pohodu, zábavu, zážitky, možnosti oddechu a relaxace, tedy vše co patří ke správné dovolené, poznávací cestě nebo výletu, nabídne svým návštěvníkům letošní jihočeský Travelfest. Třetí ročník jihočeského veletrhu cestovního ruchu potrvá od pátku 26. do neděle 28. dubna a odehraje se na budějckém výstavišti.

„Veletrh seznámí návštěvníky s nabídkou a možnostmi využití volného času, a to nejen v jižních Čechách. Na své si zde přijde každý, kdo si chce užít kultury, trochu si zamlsat, zasportovat nebo si oddechnout. Zde se dozví, jak na to,“ sdělila manažerka veletrhu Klára Kaštylová z Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Travelfest a Gastrofest se v pátek 26. dubna volně prolne s o den dříve zahájenou odbornou konferencí Travelcon 2019. JCCR tímto způsobem v Českých Budějovicích představí, nejdříve odborníkům a pak zábavnou formou i široké veřejnosti, nové produkty a aktuální nabídku turismu v regionu spolu s národními či přeshraničními projekty v oblasti cestovního ruchu.

Travelfest připomene, že „Památky žijí“

„Své významné místo bude mít na Travelfestu 2019 především prezentace pokračujícího přeshraničního projektu Památky žijí, který má představit známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách, zdůraznil ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Projekt „Památky žijí“ má představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách. Cílem je zvýšení počtu návštěvníků a zvýšení počtu přenocování v projektovém regionu. „Vytvořením společných přeshraničních tematických stezek budou památky obou zemí propojeny do jednoho turistického produktu a společně propagovány,“ dodala Kaštylová.

Doprovodný program bude chutnat i bavit

Velkou pozornost věnovala Jihočeská centrála cestovního ruchu při přípravách veletrhu doprovodnému programu. Kromě zmiňovaného programu Památky žijí se mohou návštěvníci těšit v dalších pavilonech na živou hudbu, známé osobnosti, gastronomii a soutěže. Kromě toho se také dozví, jaké výrobky chutnají hezky, Jihočesky, co mají rádi američtí prezidenti, a jak chutnají nejlepší steaky světa. Kouzla předvede kromě Radka Bakaláře také Jiří Soukup. Kouzlit bude ale s čokoládou.

Na Travelfest 2019 letos sveze zájemce i výletní vláček. Od zastávky městské hromadné dopravy „Výstaviště“ až k pavilonům, kde bude veletrh probíhat. Kompletní program najdete na webových stránkách veletrhu. 

Autoři | Foto JCCR

Štítky Travelcon, Travefest, Jihočeská centrála cestovního ruchu, veletrh, cestovní ruch, projekt, Jihočeský kraj, Jiří Soukup, České Budějovice

Skvělé jídlo a cestovatelské tipy. Na výstaviště se chystá veletrh cestovního ruchu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.