Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Hoďte se do pohody s Pavlem Žalmanem, Nezmary nebo kapelou Bonsai č. 3

Adventní trhy slibují bohatý hudební program, a ve středu si navíc můžete poslechnout písničkáře Pavla Žalmana Lohonku.

Úterý 18. prosince

Koncerty na náměstí
Na náměstí vám zahrají Želiborů a přátelé, Nezmaři a Bonsai č. 3. Nezmary, kteří u nás v minulých týdnech hráli spolu s Jihočeskou filharmonií, netřeba představovat. Želiborů a přátelé je místní country a bluegrassová kapela. Z Budějc je i Bonsai č. 3, která hraje pohodový folk.

DUNAJ – Návrat legendy do Českýh Budějovic – Klub Velbloud – 20:00
Když se hudebníci Dunaje po letech sešli při natáčení filmu Dunaj vědomí, našli znovu chemii, která je dříve spojovala. Přeskočila jiskra, a skupina se rozhodla obnovit činnost. A to v sestavě, která zaznamenala největší úspěch. Chybět bude pouze Jiří Kolšovský, jeho pěveckých partů se ujme zbytek kapely. Páteř vystoupení budou tvořit zpočátku zejména skladby z nejsilnějšího období Dunaje (Dudlay), postupně budou zařazeny zcela nové písně vycházející z nejlepších tradic Dunaje, které posléze vyústí v nové album. Nejedná se tedy o klasický comeback, ale o novou energii, se kterou Dunaj znovu započne hudební dráhu. Pozor, toto není reminiscence a la různé návraty v minulých letech, toto je regulérní restart jedné z nejúspěšnějších, nejinvenčnějších a nejoriginálnějších kapel české hudební historie!

Středa 19. prosince

Pavel „Žalman“ Lohonka (50 let s písničkou) – Český rozhlas České Budějovice – 19:00
Legendární český folkový písničkář spolu se svými fanoušky oslaví půlstoletí na hudební scéně. Přijďte si to taky užít!

Čtvrtek 20. prosince

Koncerty na náměstí
Ve čtvrtek je na programu mimo jiné vystoupení českobudějovické kapely The Greens, která se pohybuje mezi žánry rock, folk a pop, nebo koncert Petra Dopity, který kromě zpěvu hraje i na kanadskou pilu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České Budějovice, hudební skupina, Pavel Lohonka, Dunaj, Bonsai č. 3, Jiří Kolšovský, Český rozhlas

KULTURNÍ TIPY: Hoďte se do pohody s Pavlem Žalmanem, Nezmary nebo kapelou Bonsai č. 3  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.