Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Slovenští Desmod, Tichá dohoda nebo David Deyl

V Divadle U Kapličky zahraje trojice kapel Jen tak tak, McBerds a Bonsai č. 3, ve Slavii vystoupí kapela Desmod, ve Velbloudu bude v pátek a v sobotu probíhat Hudební festival, v K2 to rozjede Sodoma Gomora Live a v Komiksu proběhne akce Technologic. Slyšet i vidět můžete také Vladimíra Mišíka, Tichou dohodu, Davida Deyla a mnoho dalších.

Pátek 20. října

České Budějovice

Je úchvatná! – Jihočeské divadlo – 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

La traviata – DK Metropol – 19:00
Po dvanácti letech se na repertoár vrací „ta která sešla z cesty“ – jedna z nejslavnějších operních hrdinek všech dob, Violetta Valéry. Jejím reálným předobrazem byla Maria Duplessis, oslňující hvězda pařížské vyšší společnosti 40. let 19. století.

Večery S – Jen tak tak, McBerds, Bonsai č. 3 – Divadlo U Kapličky – 19:00
Jen tak tak – „Je nám tedy zhruba už 28-29 let. Po letech jsme se usadili v triu: Nela Nela Šimáňová, Ondra Vácha a Pavel Jarčevský.“ McBerds – „Počátky našeho tria spadají do roku 2013, kdy Bára a Honza objevili busking. Dnes stále rádi hrajeme pouličně i na koncertních scénách ve složení Barbora Plachá, Honza Kopf a Libor Heřman.“ Bonsai č. 3 vznikla na podzim roku 1998, založili ji studenti Jihočeské univerzity. Rozvíjí odkaz folkové Bonsaie, která v letech 1983 a 1984 získala Portu. 

Jihočeští trubači – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:30
Osmý koncert k poctě sv. Huberta. Účinkují Jihočeští trubači a jejich hosté Trubači OMS Tábor, Jiří Kasina a další.

Desmod – Molekuly zvuku tour 2017 – Klub Slavie – 20:00
Populární slovenská kapela Desmod jede na podzimní českou tour s názvem Molekuly zvuku. Supportuje kapela Levitate.

Hudební festival – Velbloud Music Bar – 20:00
Čtvrtý ročník Charitativního festivalu pro Charitu Třeboň v českobudějovickém klubu Velbloud, na kterém zahrají ty nejlepší domácí klubové kapely současnosti, včetně jedné kapely z Izraele. Pátek: Role, Wild Tides, Ramones Revival, Kill The Dandies!

Sodoma Gomora Live – K2 – 21:00
Sodoma Gomora je zpátky v K2! Show, která nemá obdoby. Sodoma Gomora, Řezník, DeSade, DJ Ill Rick.

Technologic – Semtexx INF, Dadosh Cirkus Alien, Samur live Mlotek – Komiks klub – 21:00
Technologic vol. I. Live: Samur, DJs: Dadosh, Semtexx.

Sobota 21. října

České Budějovice

Ať žijí strašidla! – Metropol – Divadelní sál – 10:00
Metropolitní divadlo Praha. Vysoko nad jedním strašidelným údolím, na jednom strašidelném vršku se tyčí ten nejpodivnější dům, jaký si jen dovedete představit. Všichni mu říkají „strašidelný zámek“. Povídá se, že na zámku bydlí strašidla a vyděsí každého, kdo by rušil jejich klid…

Madagaskar – Muzikálové dobrodružství – Budvar aréna – 14:00, 17:00
Vydejte se na dobrodružnou cestu s oblíbenými zvířátky z filmu Madagaskar – s Martym, Alexem, Melmanem a Glorií. Poprvé naživo a v češtině!

TEDxBudweis 2017 – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 15:30
TEDxBudweis je oficiální nezávisle organizovanou odnoží celosvětově populární konference TED. TED vytváří prostor pro šíření silných myšlenek, dotýká se velmi širokého spektra témat, funguje jako studnice vědomostí a inspirace a propojuje lidi z celého světa.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Hudební festival – Velbloud Music Bar – 20:00
Čtvrtý ročník Charitativního festivalu pro Charitu Třeboň v českobudějovickém klubu Velbloud, na kterém zahrají ty nejlepší domácí klubové kapely současnosti, včetně jedné kapely z Izraele. Sobota: Tokaref, Sunflower Caravan, Echo & Tito z Izraele.

Big beatové taneční čaje – DK Metropol – 20:00
Taneční večer v bigbeatovém rytmu s legendárními českobudějovickými kapelami 70. a 80. let. Těšit se můžete na nesmrtelné Sinners, Sharpers, Helios! Jako host vystoupí Bandy Band.

Odpoledne s černou kočkou – SUD – 20:30
Aktovka o manželské krizi, kterou rozpoutá nadaná kočka. Hrají: Aneta Švarcová, Martin Doucha a Linda Kunclová (skupina Umělci na vratké noze).

Devadesátky – K2 – 21:00
Pravidelně 3. sobotu v měsíci ty nejvíc pecky z dob 90. let euro a světové scény!

Reggae Nite / Vůdůkrů live – Komiks klub – 21:00
Parta kolem frontmena Bow Wave Emzy, mc DéMony a Selectora Boldrika. Střet kultur Žižkova a Stínadel. Temná finská postapokalyptická odpověď vašich frustrací, protřelí harcovníci nočních seancí.

Vladimír Mišík & ETC – Klub Slavie – 21:00
Vladimír Mišík je český hudebník, zpěvák, kytarista, zakládající člen skupin The Matadors, Blue Effect, a zakladatel rockové skupiny ETC.

Tichá dohoda – koncert & premiéra nového CD – mcFabrika – 21:00
Tichá dohoda – koncert & křest nového CD Hlasitá revoluce.

Neděle 22. října

České Budějovice

O líných strašidlech – Divadlo U Kapličky – 15:00
Pohádka plná písniček o hledání pokladu. Režie: M. Mašková.

David Deyl – Melodie mého srdce: Muzikál – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Během večera zazní nejkrásnější a nejznámější melodie ze světových muzikálů, které pečlivě vybíral osobně David. Nádherné orchestrace připravil společně se svým dvorním aranžérem Davidem Solařem, který patří mezi evropskou špičku v instrumentaci a orchestraci. Na klavír hraje Václav Krahulík.

Pondělí 23. října 

České Budějovice

La traviata – DK Metropol – 19:00
Po dvanácti letech se na repertoár vrací „ta která sešla z cesty“ – jedna z nejslavnějších operních hrdinek všech dob, Violetta Valéry. Jejím reálným předobrazem byla Maria Duplessis, oslňující hvězda pařížské vyšší společnosti 40. let 19. století.

Lukas Landa, Spomenik, Tma, Bad Names Tour #1 – Velbloud Music Bar – 20:00
Bad Names jedou na první společnou tour. Tři svébytní producenti, Lukas Landa, Spomenik a Tma, vezmou nový i starší materiál napříč republikou a představí svůj label poprvé mimo domovskou Prahu.

Autoři | Foto daviddeyl.cz

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, muzikál, hudební skupina, Tichá dohoda, David Deyl, divadlo, hudební festival, kaplička, Vladimír Mišík, České Budějovice, Dům kultury Metropol, Izrael, Barbora Plachá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Slovenští Desmod, Tichá dohoda nebo David Deyl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.