Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Kabáti, J.A.R. a Gene Jackson v Budějcích!

Se svým turné zavítá k nám na jih kultovní kapela Kabát, stejně jako J.A.R., kteří představí nové album Eskalace Dobra. Kromě toho vás čeká Ondřej Štveráček Quartet feat. Gene Jackson, Na Stojáka live, Jump Up Night, Student’s Big Electroswing Party nebo Festival Čínské kultury.

Úterý 17. října

České Budějovice

Festival Čínské kultury – Čínské centrum VŠTE – 8:30
V rámci Festivalu Čínské kultury tentokrát můžete vyzkoušet Ukázkovou lekci čínštiny pro manažery.

Knězovy děti – Jihočeské divadlo – 19:00
Klesající porodnost nedá mladému a zapálenému knězi spát. Je to opravdu vůle boží nebo je naopak nejvyšší čas s tím něco udělat? Nápad přijde – a je geniální. Nových těhotenství přibývá. Z neznámého chorvatského ostrůvku se stává vyhledávané místo. Stoupá zájem médií i bezdětných párů. Že by zázrak?

Kabát Turné 2017 – Budvar aréna – 20:00
Kapela Kabát vyráží po čtyřech letech na halové Turné a zavítá i do Budějc!

VII. Student's Big Electroswing Party – K2 – 21:00
Pokračování velice úspěšné K2 série electroswingových mejdanů je zpět! Spojení manouche jazzu a swingu dvacátých a třicátých let minulého století s moderní elektronickou hudbou je to, co nejlépe charakterizuje projekt Mr. Elastik. Support: DJ Edward Traumaxowski, DJ Fox.

Středa 18. října

České Budějovice

Festival Čínské kultury – Čínské centrum VŠTE – 18:00
Přijďte na přednášku „Tradiční čínská medicína“.

Papá, že se nestydíš! – Divadlo U Kapličky – 19:00
Lehká bulvární komedie dnes nejznámějšího francouzského autora Georgese Feydeaua, transponovaná do současné Paříže. Úspěšnou vládní štětku a její přítelkyni nečekané návštěvy z klidu nevyvedou, zato ministra financí a výběrčího daní ano.

Stráníci – Metropol – Malá scéna – 19:00
Další z koncertů uváděných v rámci cyklu Na návštěvě u Nezmarů. Koncert manželské muzikantské dvojice Verunky a Luboše Stráníkových.

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Jihočeská filharmonie & Han Kim – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Klarinet: Han Kim, vítěz francouzské klarinetové soutěže. Dirigent: Vojtěch Spurný. Program: Pavel Luis Samiec: nová skladba ve světové premiéře, Luis Spohr: Koncert pro klarinet a orchestr č. 1 c moll, op. 26, Gioacchino Rossini: Instrodukce, téma a variace pro klarinet a orchestr, Maurice Ravel: Náhrobek Couperinův.

Na Stojáka live! – Hynek, Čech, Vydra – Klub Slavie – 20:30
Stand-up comedy: sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je ultimátním testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen.

Jump Up Night vol. II – Komiks klub – 21:00
Jump Up je název podžánru drum and bassu, který se stal velice populární ve druhé polovině 90. let, ale je stále dobře známý a populární na scéně i v dnešní době. Charakteristické pro Jump Up jsou hluboké syntezátory basů a monotónní, rychlý breakbeat, který se v průběhu trati téměř nezmění. DJs: Tallar, Fury, Kuře, Shanix.

Čtvrtek 19. října

České Budějovice

Festival Čínské kultury – Čínské centrum VŠTE – 9:00
Ráno na vás čeká tvůrčí dílna pro děti a dospělé.

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Ondřej Štveráček Quartet feat. Gene Jackson (CZ/SK/USA) – Český rozhlas České Budějovice – Studiový sál – 19:00
Kvartet vycházející z hardbopové a postbopové tradice se světově uznávaným bubeníkem Genem Jacksonem, který devět let působil v kapele Herbieho Hancocka. Ondřej Štveráček (CZ) – saxofony / Gene Jackson (USA) – bicí / Klaudius Kováč (SK) – klavír Tomáš Baroš (CZ) – kontrabas.

Jihočeská filharmonie & Han Kim – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00
Klarinet: Han Kim, vítěz francouzské klarinetové soutěže. Dirigent: Vojtěch Spurný. Program: Pavel Luis Samiec: nová skladba ve světové premiéře, Luis Spohr: Koncert pro klarinet a orchestr č. 1 c moll, op. 26, Gioacchino Rossini: Instrodukce, téma a variace pro klarinet a orchestr, Maurice Ravel: Náhrobek Couperinův.

Láďa Latka trio – Café Hostel – 20:00
Indie folk. Složení: Láďa Latka – akustická kytara, zpěv, Tomáš Vávra – housle, Pavel Mapache Maule – kajon. 

Welicoruss [RU], Dark Angels, Arthemion – Velbloud Music Bar – 20:00
Welicoruss (RU/SRB) symphonic pagan/black metal. Původně ruská kapela, která již pár let působí v České republice. Dark Angel – darkmetalová formace z Českých Budějovic má na kontě nové album Venomous Embrace. Arthemion je písecko-strakonická metalová kapela, která vznikla v létě 2014. 

J.A.R – Tour k novému albu Eskalace Dobra – Klub Slavie – 20:00
J.A.R. dovezou novou desku! Netřeba představovat. Kdo miluje, jde. Nové album je absolutní a vy to musíte slyšet Live!

Autoři | Foto kabat.cz

Štítky kultrura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Gene Jackson, České Budějovice, kultura, Kabát, hudební skupina, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, orchestr, Maurice Ravel, Gioacchino Rossini, Vojtěch Spurný, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Kabáti, J.A.R. a Gene Jackson v Budějcích!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.