Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začal jubilejní 20. ročník Selských slavností v Holašovicích

Jihočeské Selské slavnosti se již devatenáct let konají v malebné vesničce Holašovice a začínají v pátek 21.7. již v ranních hodinách. Dále pak pokračují celodenním sobotním a nedělním programem.

Tradiční lidová slavnost zasazena do prostředí nádherné a rozlehlé holašovické návsi je pořádána v duchu „staročeského lidového venkovského jarmarku“ s ukázkami tradičních i netradičních řemesel nejen z celé České republiky, ale též ze Slovenska a těší se velkému zájmu návštěvníků. Vyhledávané je zejména autentické předvádění původních řemesel a technik, které v dnešní, přetechnizované době, vytváří velmi působivou podívanou.

Předvádění jednotlivých výrob je prováděno řemeslníky v lidových oděvech. Návštěvníci mají zároveň i jedinečnou možnost si řadu řemesel sami vyzkoušet. Na holašovické návsi budou opět připraveny řemeslné tvůrčí dílny pro děti s rodiči a k dispozici bude oblíbený dětský koutek,kde si děti mohou hrát tak, jak si hráli jejich rodiče či prarodiče.

Letošní jubilejní ročník byl programově pojat velkolepě a ve velice bohatém kulturním programu v lidovém duchu bude návštěvník moci živě vidět a slyšet opravdové TOP kapely a tělesa svého oboru. Páteční program je věnován dechovce, sobotní a nedělní program je protkaný více folklorem, folkem a country vystoupeními. Vše o programu najdete na www.holasovice.eu

Návštěvníci jarmarku tak mají jedinečnou možnost porovnat rozdílnosti kultur a seznámit se s lidovými zvyky a obyčeji jednotlivých koutů naší země a se zahraničím. Selské slavnosti v Holašovicích se právem zařadily mezi nejkrásnější a nejvýznamnější folklorní festivaly v České republice s mezinárodní účastí. V programu nebudou chybět vyhodnocení nejlepší Jihočeského koláče a buchty „holašovické buchtobraní a koláčobraní“ o nejlepší jihočeskou buchtu a koláče.

 

Tisková zpráva | Foto Bramberka Nová

Štítky Holašovice, selské slavnosti, koláče, buchty, slavnost, řemeslo, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začal jubilejní 20. ročník Selských slavností v Holašovicích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.