Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Cross Fest 2017, Gangster Trippin nebo Voyage Tour!

Kromě dalších hudebních náloží začíná v pondělí také festival Budějovický Majáles, který letos nese název Máj alles gute. Tak neváhejte a vyražte do ulic!

Pátek 19. května

České Budějovice

Cyrano – derniéra – Metropol – Malá scéna – 19:00
Nesmrtelný příběh lásky, naděje a odhodlání v jedinečném muzikálovém zpracování. Cyrano de Bergerac, obdařený básnickým talentem, ale také zhyzděný velkým nosem, věří, že je příliš ošklivý, než aby mohl být milován.

Utajený koncert # 4 – Mezi nebem a zemí – 19:00
Koncerty na neobvyklých místech. Na tuto sezenu je připravena řadu Utajených koncertů. Na čtvrtém vás čeká: I. Stravinskij: Pták Ohnivák, B. Martinů: Thunderbolt P-47, R. Wagner: Jízda valkýr, J. Sibelius: Labuť z Tuonely a další.

Akustický recitál Honzy Jandy – Kavárna Matice – 19:00
Už podruhé u nás v kavárně zahraje písničkář Honza Janda. Přijďte si poslechnout jeho akustický recitál, a užít si parádní večer. Určitě jste ho už slyšeli hrát ve městě.

Óčko Party Ride – Děkan, Refew, Aless, Dj NYX – River music club – 20:00
Další série legendárních akcí s názvem Party Ride Live je tady. Tentokrát jsme pro vás připravili tyto interprety: Jakub Děkan, Refew, Aless a DJ N.Y.X.

Departures – Velbloud Music Bar – 20:00
Pilots: Johannes b2b Denzik (Ibiza live radio), Antonín Padrta, C´moi, Otiatros.

Toxymoron – Muffin Warm Up w. Afarastafa – K2 – 21:00
Zahřívačka před Muffin Open Air Festivalem, který proběhne v sobotu 27. 5. v kempu Mláka u Třeboně. Těšte se na živou show dvojice F.I.L. & Afarastafa v rytmu reggae a hip-hopu. Drum&bassovou část mejdanu budou mít pod palcem Weed vs. The Fury, Hanzall, Bassheadz a Shenkster.

Gangster Trippin / Halbax a Thiew – Klub Slavie – 21:00
Halbax – mladá krev, která vnesla nový nádech na scénu drum n bassu. Tenhle nadějný, talentovaný Dj je známý svou precizností a rozmanitostí žánrů ve svých mixech. Thiew je zakladatelem projektu Break Art a na české scéně ho můžeme vidět a slyšet od roku 2004. V současné době je promotérem akcí Break Art Extra a Let it Roll On Tour.

Be Original & Dj Roxtar – Maxim club – 21:00
Po delší době se k nám vrací král českých Djs a démon za mixem Dj Roxtar. Představovat ho blíže asi nemusíme, protože každý z vás určitě ví, co tento frajer dokáže.

Cross Fest 2017 – mcFabrika – pátek až sobota
5. ročník jihočeského dvoudenního festivalu. Vystupující kapely: Jinjer (UA), Risk It! (DE), In Other Climes (FR), Better Way, The Truth Is Out There, Dead Set Against, Rattle Bucket, NBF, Hopes, Delusion, Highstreet Hooligans, Marked As An Enemy, Unravel.

Sobota 20. května

České Budějovice

Arrivals – Café Hostel – 18:00
Pilots: Johannes b2b Denzik (Ibiza live radio), Antonín Padrta, C´moi, Destination: Paradise, Company: Café Hostel Airlines, Flight Number: SC 2005, Ticket: free / Terminal: 2.

Conventus choralis – Kostel sv. Jana Nepomuckého – 20:00
Svatojánský poutní koncert gregoriánského zpěvu a viola da gamba v provedení souboru Conventus choralis.

DNB BreakDown – Komiks klub – 21:00
Turnaj ve fotbálku. DJs: Tallar, Shanix, Horny, Jurash.

Voyage Tour – Orion, Maniak, Alyaz – River music club – 21:00
Voyage tour je spojení nejstaršího člena BiggBoss labelu, a zároveň i nejstaršího aktivního rapera české scény s nejmladším raperem labelu Maniakem. Každý reprezentuje trochu jiný styl i jinou generaci, ale za sebou mají mnoho skladeb a jejich spolupráce funguje, proto je další jejich krok společná tour, na které jim jako DJ bude krýt záda Alyaz.

Neděle 21. května

České Budějovice

Máj alles gute – Nedělní zahájení festivalu – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:30
Slavnostní zahájení festivalu na budějckém náměstí s doprovodnou show.

Pondělí 22. května

České Budějovice

Máj alles gute – Two Towers Hulu Jazz – Český rozhlas České Budějovice – 15:00
Nápad na společné vystupování vznikl v srpnu 2012 během Letní jazzové dílny Karla Velebného ve Frýdlantu. „Co na tom, že jsme každý odjinud? Když potkáte někoho, s kým je vám na jevišti tak dobře, dálka nehraje roli!“

Vernisáž výstavy Elišky Podzimkové – Studentský klub Kampa – 16:00
Program: 16:00 – Vernisáž výstavy Elišky Podzimkové, jejíž animace můžete znát pod jménem AnimateNY. 21:00 – Koncert.

Máj alles gute – Tomáš Boček – kampa Jihočeské univerzity – 18:00
Tomáš Boček se začal dostávat do povědomí všech teprve nedávno. V březnu letošního roku Tomáš vydal svůj první singl You Are, který všemožné music servery vychvalovaly do nebes.

Máj alles gute – Werner Von Braun – 18:30
Hudba Werner von Braun se nedá lehce charakterizovat. Vyznačuje se netradiční rozmanitostí žánrů, od rocku přes pop, blues, folk, až k progresivnějším a tvrdším vodám. Každý člen kapely totiž přináší trochu odlišné zázemí a vkus, dohromady tedy vzniká něco, co by nemělo posluchače nudit monotónností.

Máj alles gute – Bmaj7 – kampa Jihočeské univerzity – 19:15
Bmaj7 je dívčina s kytarou a písničkami. Zpívá většinou o sobě, o druhých, kteří se v textech poznávají, a nejraději o lidech a věcech, co existují jen v její hlavě.

Máj alles gute – Tamdoletma – Majálesová kavárna – 19:45
Děkujeme Myšákovi s jeho úžasnou mikinou University of Michigan, který přišel v hospodě k úplně cizím lidem a řekl nám: ,,Chlapi, nejste muzikanti? Jestli byste si tady chtěli zahrát, tak není problém, my tady máme hudbu rádi.“ A my na to: ,,Jo.“

Máj alles gute – Tereza Ondrová, Peter Šavel: Boys Who Like To Play With Dolls – Letiště České Budějovice – 20:00
Přijměte pozvání do fantaskního světa, v němž mužský a ženský princip nemusí být totéž co muž a žena. Tvůrčí setkání dvou osobitých choreografů a performerů, kteří se setkali při úspěšném projektu Much More Than Nothing. Pohyb a tanec se v tomto projektu stává prostředkem pro vyjádření kontrastu mezi projevy těla a duše, mezi genetickými danostmi a společenskými předsudky ve snaze zpochybnit nejrůznější společenské stereotypy a nahlédnout tematiku genderu čistě fyzicky.

Autoři | Foto biggboss.cz

Štítky festival, koncert, České Budějovice, Cyrano de Bergerac, Wernher von Braun, projekt, Richard Wagner, Eliška Podzimková, Jakub Děkan, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Přemysl Otakar II., Jan Nepomucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Cross Fest 2017, Gangster Trippin nebo Voyage Tour!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.