Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějovický Majáles vypukne již tuto neděli!

Již tuto neděli 21. května na náměstí Přemysla Otakara II. vypukne Budějovický Majáles, festival organizovaný studenty nejen pro studenty. Těšit se můžete na originální architektonický projekt, slavnostní ceremoniál či silent disco.

Budějovický Majáles bude slavnostně zahájen tuto neděli 21. května od 20:00 hodin na náměstí Přemysla Otakara II., na kterém se již touto dobou budete moct pokochat unikátním architektonickým počinem studia Mjölk architekti. Architekti budou na první fázi projektu pracovat již od čtvrtka 18. května, aby od pondělí 22. května mohli pokračovat na druhé fázi, kdy se budou podílet  i místní studenti. Na českobudějovickém náměstí tak bude ze dřeva vytvořené infocentrum, místo setkávání a originálního programu.

Slavností zahájení začne proslovem koordinátora Budějovického Majálesu - Davida Mulicy. Návštěvu přislíbil i primátor Jiří Svoboda či člen architektonické komise pan Tomáš Trantina. Během slavnostního ceremoniálu se představí i letošní kandidáti na krále Budějovického Majálesu, kterých se letos přihlásilo úctyhodných patnáct. Slavnostní ceremoniál vyvrcholí vytažením vlajky za zpěvu budějovických sborů a zvuku trubačů.

Po oficiální části zahájení přijde čas na oblíbené silent disko. Všichni návštěvníci si budou moci zapůjčit sluchátka, naladit jednu ze dvou nabízených stanic a tancovat, aniž by rušili kohokoliv v okolí. Silent disko poběží až do 22:00 hodin.

Program se bude odehrávat na čtyřiceti místech města

Nedělním programem na českobudějovickém náměstí započne pět dní dlouhá pouť plná koncertů, divadel, besed, workshopů a mnohého dalšího. O zábavu opravdu nebude nouze, protože Budějovický Majáles v letošním roce nabídne až 180 bodů programu odehrávajících se na 40 různých místech Českých Budějovic.

Jako každý rok se organizátoři vydávají cestou nekonvekčnosti a originality, a tak se mimo tradiční body programu jako Autokino, Piknik, Rodinné odpoledne či divadla na scéně v letištním hangáru v Plané můžete těšit i na mnohé novinky. Za zmínku určitě stojí koncerty na střeše DK Metropol či odpočinkové zóny rozmístěné v centru Českých Budějovic.

Letošní ročník Budějovického Majálesu se může pyšnit ještě jedním ojedinělým projektem - organizátoři navázali spolupráci s německým festivalem Kontakt - Das Kulturfestival Bamberg v rámci Česko - německého kulturního jara 2017. Díky tomu se můžete těšit třeba na německého multiinstrumentalistu The Micronaut nebo na speciální žívé streamy přímo z místa dění německého festivalu.

Celý festival bude zakončen velkolepým pátečním průvodem škol a Open Air na Sokolském ostrově, na kterém z tuzemské hudební scény vystoupí třeba elektronické uskupení Midi Lidi či comeback slavící minus123minut. Ze zahraničních jmen se můžete těšit na švédského rappera Propa Dylana nebo již zmíněného The Micronaut.

Tak přijďte oslavit již tuto neděli začátek Budějovického Majálesu, týdne plného kultury!

Pro další informace navštivte webové stránky Budějovického majálesu nebo odebírejte facebookové stránky Budějovického majálesu.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky festival, rituál, Jiří Svoboda, Náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, Dům kultury Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Majáles vypukne již tuto neděli!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.