Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mjölk aneb i architekturou ožije Budějovický Majáles!

Architektonické studio Mjölk se po pěti letech vrací na českobudějovické náměstí, tentokrát však ve spolupráci s Budějovickým Majálesem. Od 18. do 24. května se  můžete těšit na jedinečný projekt, který nejen oživí srdce Českých Budějovic, ale i aktivně zapojí obyvatele města.

Studio Mjölk je pro mnoho obyvatel Českých Budějovic díky jejich instalaci „Týden v sobě” již známou značkou nevšedních architektonických počinů. Po pěti letech se architekti vrací, aby znovu obsadili náměstí Přemysla Otakara II., tentokrát v rámci Budějovického Majálesu, festivalu pořádaného studenty nejen pro studenty od pondělí 22. do pátku 26. května.

Na projektu začnou architekti pracovat již ve čtvrtek 18. května, kdy v první etapě projektu bude postaven dřevěný informační stánek, čímž vytvoří pomyslné těžiště celého festivalu. Druhá fáze projektu se zaměří na zapojení místních studentů, kteří tak získají jedinečnou příležitost spolupráce se známými architekty. Zájemci se mohou přihlásit pomocí formuláře, který je zveřejněn na Facebookové stránce Budějovického Majálesu nebo na webu festivalu. Přímo na náměstí budou pod rukama studentů vznikat artefakty ze dřeva a posléze budou rozmístěny jak na místa konání Budějovického Majálesu, tak i na frekventovaná místa Českých Budějovic. Studenti si z šestidenního workshopu odnesou nejen cenné zkušenosti, ale na závěr také obdrží certifikát účastníka workshopu, který jim pomůže k získání nových pracovních možností.

Program je připraven i pro návštěvníky. Ti se mohou těšit na přednášky a besedy týkající se hlavně architektury, ekologie a životního prostředí. Náměstí Přemysla Otakara II. se tak stane místem setkávání a odpočinku, uměleckým atelierem, ale i jednou ze scén Budějovického Majálesu.

Organizátoři festivalu nezapomněli myslet ani na životní prostředí, proto všechen použitý materiál bude po skončení festivalu znovu využit k dalšímu zpracování truhlářskou firmou Hakr Beta.

Studio Mjölk společně s Budějovickým Majálesem tak znovu přinášejí originální projekt, možnost nevšedních zážitků pro kolemjdoucí a cenných zkušeností pro účastníky.

Pokud se chcete dozvědět víc o celém festivalu, navštivte Budějovický Majáles.

Tisková zpráva

Štítky festival, projekt, architektura, České Budějovice, architekt, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mjölk aneb i architekturou ožije Budějovický Majáles!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.