Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vidovským chybí sál, tak udělali dětem karneval pod širým nebem

Historicky první a netradiční dětský karneval se uskutečnil ve Vidově u Českých Budějovic. Netradiční proto, že se konal pod širým nebem.

Vidov je báječná obec, která skýtá mnoho možností k aktivnímu využití volného času. Společenský sál, kde by se mohly konat naše akce v nepříznivém počasí, nicméně chybí. A tak jsme se odhodlali a rozhodli se být originální,“ říká Kamila Lidralová, jedna z dvojice organizátorek.

Celým karnevalovým odpolednem provedli nejen děti z Vidova, ale i ze širokého okolí, mimoni Simako a Kasimo. Program byl opravdu bohatý. Nechyběla tombola, soutěže pro děti i pro rodiče, foto koutek, kde se měly možnost děti na památku s průvodci vyfotit, koktejlový bar nebo tvořivý koutek ,,U Helči“, ze kterého si děti odnesly vyzdobenou masku.

Byla to tak trochu sázka do loterie. Udělat akci pod širým nebem začátkem dubna, a to přímo na apríla, je sice bláznivé, ale byla v záloze i topná děla. Nakonec stálo štěstí při nás a počasí vyšlo skvěle,“ doplňuje Simona Dvořáková.

Vidov je známý především díky podzimní akci Zelnobraní, která se letos uskuteční již potřinácté. Vidováci ovšem přicházejí s další novinkou. Vedle dětského karnevalu pod širým nebem, který odstartoval celoroční oslavy výročí 660 let od založení obce, se bude 15. července konat první ročník koncertu klasické hudby nesoucí název ,,Vidovská múza Jana Šrejma Kačírková.“

Tisková zpráva

Štítky Vidov, České Budějovice, Jana Šrejma Kačírková, Simona Dvořáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vidovským chybí sál, tak udělali dětem karneval pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.