Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Miluju rodný Budějce, tvrdí Martina Pártlová. Ta zpívá s kapelou, hraje divadlo a pořád točí populární videa 3v1

V současné době o sobě Martina Pártlová dává nejvíc vědět zábavným pořadem 3v1. Ten vytváří společně se svými dvěma kamarádkami. Se mnou si povídala nejen o své aktuální profesní činnosti, ale také o přátelství s Veronikou Arichteva a Nikol Štíbrovou i vztahu k rodným Budějcím.

Jste budějcká rodačka, ale žijete trvale v Praze. Jaký vztah ke svému rodnému městu máte?
Žila jsem tu 28 let, pracovala, mám tady rodinu, nejlepší přátele, se kterými se stále vídám, svoje první lásky, svůj oblíbený bar a taky Centrum Bazalka se kterým spolupracuju… Vždycky to bude místo, kam se budu ráda vracet. Miluju Budějce….

Aktuálně máte za sebou turné s Čechomorem - odkud se znáte a jak vás napadlo společně koncertovat?
S Čechomorem jsem se neznala vůbec, znala jsem jen jejich tvorbu. Jednou jsem měla telefon, kdy mě oslovili na spolupráci a já s nadšením souhlasila. Údajně na mě přišla žena Karla Holase Karolína, která mě klukům doporučila. Čechomor je pro mě jedna z nejlepších kapel u nás a já si spolupráce s ní nesmírně vážím. Teď nás čeká natáčení desky, kde budu mít nějaký nový sólový věci a pak festivaly a tak. Snad zavítáme i k nám do Budějovic.

Jste muzikálové herečka i zpěvačka, spoustu lidí vás ale i přesto nejvíce vnímá jako bavičku díky 3v1 videím. Jakou z těchto rolí považujete vy ve vašem životě za nejdůležitější?
Všechny role jsou pro mě důležitý. Ráda jezdím s kapelou, zároveň miluju hrát divadlo pro děti a neméně důležitá  je pro mě i role komika - jsem jím celý život, takže pro mě nic nového.

Jak jste se vůbec seznámila s kamarádkami Veronikou Arichteva a Nikol Štíbrovou, se kterými natáčíte 3v1?
Znala jsem obě zvlášt. Verču od Michala Kavalčika, alias Rudy z Ostravy, se kterým chodila v době, kdy jsme s Rudou jezdili kšefty a Nikču jsem znala z večírků… holky se neměly moc v lásce, tak jsem je nenápadně svedla dohromady, aby zjistily, že nejsou tak strašný, jak si o sobě myslí a povedlo se… Od té doby to spolu táhneme…

A kde se objevil nápad na videa?
My už ani nevíme kde a kdy… myslím, že jsme před pěti lety byly společně na Floridě a tam jsme sem tam něco natočily a zjistily, že to kupodivu i někoho zajímá…
Témata 3v1 vtipně a trefně reflektují aktuální dění. Je vaším cílem pouze pobavit nebo i milým způsobem poukázat na nešvary české společnosti?
Myslím, že obojí… vlastně nejvíc si děláme srandu ze sebe samotných. Nechceme nikoho urážet, nepleteme se do politiky, spíš se smějeme situacím, ve kterých se spousta lidí pozná a buď si to přizná  nebo ne… Samozřejmě spousta situací je přehnaných a vyhnaných do extrémů. Máme fanoušky všech věkových kategorii včetně pánů, což nás těší… v našich videích je vlastně spousta věcí ze života; ať už je to parodie na Prostřeno nebo díl o tom, co dělají holky před prvním rande. Možná právě proto to nějakým způsobem funguje a táhne diváky.

Předchází Vašemu natáčení nějaké scénáře nebo se většinou jedná o spontánní nápady a hlášky?
Dřív jsme používaly jako scénář pár lahví vína, ale jelikož je Nikča ve čtvrtém měsíci těhotenství, tak už pracujeme u coly a džusu… Nemůžeme jí v té abstinenci nechat samotnou. Samozřejmě ne vždycky, ale scénář jako takový nemáme. Řekneme si zhruba co asi tak chceme točit, ale to co z nás padá, je improvizace. Nikdy nevíme, co ta druhá řekne a pak přicházejí záchvaty smíchu…

Kde vás aktuálně čtenáři můžou vidět? Jaká představení a kde právě hrajete?
Aktuálně 18.února na Pivních slavnostech v Budějcích a jinak v Divadle Hybernia v rodinném muzikálu Alenka v kraji zázraků, kde hraji Srdcovou královnu, v Kapce Medu pro Verunku nebo v Johance z Arku v divadle Kalich a dál skoro každé úterý v Top Staru.

Máte nějakou vysněnou divadelní roli?
Nemám…

Přemýšlela jste někdy o tom, že byste se stala filmovou nebo televizní herečkou? Kdyby taková nabídka přišla, vzala byste ji?
Určitě by to bylo hezké, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela. Nemyslím si, že to muže dělat každý. Ale samozřejmě kdyby tu byl nějaký kaskadér, který by mi filmovou roli nabídl, a mně by se ta role líbila, vzala bych to všema deseti.

Na čem aktuálně pracujete?
Aktuálně budeme pracovat s Čechomorem na nové desce, kterou vydávají po pěti letech. Dál snad na vlastní desce a v plánu je i pokračování rodinného muzikálu Kapka medu pro Verunku, kde bych opět měla hrát jednu z hlavních rolí Kapesku… a samozřejmě spousta nových dílu 3v1. Nebo teď už vlastně 4v1.

Autoři | Foto archiv Martiny Pártlové

Štítky divadlo, České Budějovice, hudební skupina, Martina Pártlová, Veronika Arichteva, Nikol Štíbrová, Jana z Arku, Praha, Divadlo Kalich, vztah, Florida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miluju rodný Budějce, tvrdí Martina Pártlová. Ta zpívá s kapelou, hraje divadlo a pořád točí populární videa 3v1  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.