Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstí provoní oblíbené švestkové trhy

Po roce se mohou všichni Budějčáci opět těšit na tradiční švestkové trhy plné dobrot, řemesel a zábavy. Pokud si nechcete akci nechat ujít, určitě zavítejte mezi 13. a 15. říjnem na hlavní budějcké náměstí.

Na náměstí Přemysla Otakara II. najdou všichni návštěvníci celkem 125 stánků s typicky českým sortimentem. Samozřejmostí budou také ukázky různých řemesel. Těšit se můžete na řezbáře, kameníky, kováře nebo košíkáře. Dále bude k vidění ruční tkaní, výroba šperků, drátování a malování na keramiku. Některé stánky budou mít i dětskou dílničku, takže si trhy užijí i ti nejmenší.

Největším lákadlem jsou samozřejmě švestkové dobroty, které budou k dostání v hlavním cateringovém stanu. Kdo by si nedal švestkové knedlíky nebo koláč? Dobroty samozřejmě zapijete nápoji ze švestek, a to jak teplými, tak studenými. Lákat jistě budou pečené čaje, červené víno se švestkami a také slivovice.

Chybět nebudou ani tradiční stánky s vínem, medovinou, frgály, trdelníkem, burčákem, zabijačkovými i vegetariánskými specialitami. Na své si zkrátka přijde každý.

Pro děti bude připraven malý dřevěný kolotoč na kliku, ale největší pozornost jistě bude poutat dřevěné ruské kolo na ruční pohon.

Švestkové trhy ale nebudou jen o jídle a řemesle, ale také o kultuře. Návštěvníky totiž v průběhu tří dnů potěší celkem čtyři dvouhodinová hudební vystoupení. Zahraje Šumavská Osmička, Blaťácká Pětka, Country Rebels a Gama CB.

 

Štítky řemeslo, nápoj, knedlík, koláč, pečený čaj, slivovice, medovina, burčák, Přemysl Otakar II., víno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí provoní oblíbené švestkové trhy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.