Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Otáčivé hlediště neztrácí popularitu. Svědčí o tom téměř vyprodaná představení

Soubory Jihočeského divadla připravují již od počátku května letní sezonu na otáčivém hledišti, která byla zahájena pro veřejnost ve středu 8. května představením Robin Hood a pokračovat bude šňůrou 85 divadelních večerů.

V zámecké zahradě českokrumlovského zámku se před otáčivým hledištěm jako obvykle vystřídají všechny čtyři soubory Jihočeského divadla. V prvním bloku deseti večerů uvede divadlo zbojnickou legendu Matina Glasera a Olgy Šubrtové Robin Hood. Letos poprvé budou moci diváci vidět v roli Mariany například Terezu Vítu či v roli krále Richarda se představí Jan Kaštovský.

Ke změně obsazení došlo také v inscenaci Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em), kde se v hlavní roli poprvé před otáčivým hledištěm představí televizní herec Petr Rychlý. Komedie bude uváděna od 22. června.

Třetí činohra, která bude od 17. srpna uvedena před točnou, je detektivní komedie Petra Zelenky Pes baskervillský, která měla premiéru v loňském roce. V hlavní roli této inscenace uvidíte Karla Rodena nebo Jiřího Suchého z Tábora.

Premiérou letošní sezóny bude opera světoznámého skladatele Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky. Inscenaci o příbězích zvířat a lidí režíruje duo SKUTR – Lukáš Trpišovský a Martin Kukučka. Pod dirigentskou taktovkou Maria De Rose vystoupí v hlavních rolích přední čeští i zahraniční sólisté. Titulní roli lišky Bystroušky alternuje Lenka Máčiková a Ivana Rusko, v roli lišáka se představí Jorge Garza a Peter Račko. Na inscenaci spoluúčinkuje také sbor a balet Jihočeského divadla.

K dalším hudebním titulům, které si vychutnáte pod širým nebem, budou od 14. července patřit opera Carmen, Rusalka a baletní inscenace Labutí jezero, která zrcadlí hudbu P.I. Čajkovského.

Chybět nebude ani rodinné představení, kterým je pro letošní rok dobrodružná komedie Zdeňka Jecelína Baron Prášil. Toto představení 10. září uzavře i celou točivou sezonu 2016.

Ceny vstupenek zůstávají nezměněny a pohybují se v rozmezí od 300 do 990 korun (balet, činohra, opera), na představení Malého divadla pak od 150 do 300 korun. Otáčivé hlediště se neustále těší velké oblíbenosti a v této chvíli se vyprodávají poslední volná místa.

Štítky představení, hlediště, Jihočeské divadlo, Robin Hood, hlavní role, opera, Petr Rychlý, Karel Roden, Jiří Suchý, Leoš Janáček, Martin Kukučka, Jorge Méndez Garza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otáčivé hlediště neztrácí popularitu. Svědčí o tom téměř vyprodaná představení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.