Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Největší zájem o knihy mají studenti a důchodci

Objevili jste po Budějcích vylepené básně? Vidíte chodit lidi s plnýma rukama knih? Není se čemu divit, v Budějcích ve středu odstartoval třetí ročník festivalu Literatura žije!

Na náměstí Přemysla Otakara II. vyrostl bílý stan, ve kterém si každý kolemjdoucí může vybrat knihu podle svého gusta. Rozdáno bude během tří dní kolem čtyř tisíc knih, které byly vybrány díky sbírce Pošli knihu dál, kterou pořádala Literární kavárna Měsíc ve dne. „Počet knih, které si každý může odnést, není nijak limitovaný, ale je potřeba myslet i na ostatní. Někteří lidé sem chodí s prázdnými batohy, které si naplní a jdou zase pryč,“ prozradila Drbně jedna z organizátorek festivalu. Zájem o knihy měli především studenti, kteří pátrali nejen po titulech z povinné četby, ale i jazykových učebnicích či knihách týkajících se filozofie a psychologie. „Běžně chodím nakupovat knihy do antikvariátů. Když jsem se ve škole doslechla o této akci, tak jsem se musela přijít podívat. Našla jsem si skvělé knížky, které až přečtu, tak pošlu zase dál,“ řekla studentka Leona Kotrbová, která radostně svírala v ruce pět titulů.

Knihy se neustále doplňují a je možné zde najít nejenom zajímavé tituly krásné literatury, ale i literatury faktu či jazykové učebnice.

V rámci celého festivalu je připraven i zajímavý doprovodný program v podobě autorských čtení či hudebních vystoupení.

Dnes od 16 hodin těšit na bezdomovecké divadlo, autorský muzikál Honzy Procházky. Program se na večer přesune do Literární kavárny, kde proběhne od 20 hodin autorské čtení mladých jihočeských autorů.

V pátek se můžete těšit na DaDa den, který bude v 19:30 zakončen v Literární kavárně představením Kabaretu Kajbar.

Štítky kniha, festival, České Budějovice, kavárna, literatura, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší zájem o knihy mají studenti a důchodci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.