Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Českých Budějovicích začínají Ozvěny Febiofestu

V českobudějovickém multikině CineStar začínají Ozvěny Febiofestu, potrvají do soboty. Diváci se mohou těšit například na filmy jako Carol s Cate Blanchetovou nebo Mr. Holmes, který ztvárňuje závěr života slavného detektiva.

Mezinárodní filmový festival Febiofest letos v Praze nabídl 150 filmů z 56 zemí, „ozvěny“, které vždy následují ve městech v regionech, pro fanoušky mají připraveno přes sto projekcí.

Slavnostní zahajovací projekce v Českých Budějovicích se zúčastní i prezident a zakladatel Febiofestu Fero Fenič spolu s ředitelem festivalu Kamilem Spáčilem. Filmem, který diváci uvidí, jsou Smrtelné historky režiséra Jana Bubeníčka. Trikový snímek ve třech povídkách využívá škálu 2D a 3D animačních postupů klasických loutek, kreslené i počítačové animace.

„Do Českých Budějovic jsme vybrali 10 filmů. Mezi nimi například slovenský film Eva Nová, kde titulní roli ztvárnila skvělá Emília Vášáryová,“ uvedl organizátor regionálních Ozvěn Febiofestu Ivo Brabec.

Závěrečný ceremoniál se v Praze konal už ve čtvrtek 24. března. Britský scenárista Peter Morgan během něj převzal cenu Kristián za přínos světové kinematografii. Současně organizátoři vyhlásili vítěze soutěže Nová Evropa, o kterém rozhodla laická porota. Získal ji režisér Rúnar Rúnarsson za islandsko-dánský film Vrabčáci - citlivý příběh o chlapeckém dospívání v přírodních kulisách islandského venkova.

Foto Artileria | Zdroj ČTK

Štítky Febiofest, České Budějovice, film, Cinestar, Carol, Praha, Fero Fenič, Emília Vášáryová, Peter Morgan, Rúnar Rúnarsson, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích začínají Ozvěny Febiofestu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.