Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uteklo to jako voda. Jihočeské památky zahájí letošní sezónu

Přemýšlíte, jak naložit s velikonočními prázdninami? Co třeba navštívit některou z jihočeských památek? Už 25. března startuje letošní návštěvnická sezona, na některých místech dokonce o den dříve.

Řeč je o hradech Landštejn a Nové Hrady a také klášteru Zlatá Koruna, které otevřou své brány na Zelený čtvrtek. A na co se mohou letos turisté těšit? Památkáři slibují řadu novinek na expozicích a velkou spoustu kulturních akcí, mezi nimiž nebudou chybět hudební festivaly, výstava, divadla a programy pro děti.

„Vybrané památky se zapojí také do oslav výročí narození Karla IV. Novinkou je inovovaný věrnostní program Klíč k památkám, více přizpůsobený mladé elektronické generaci,“ uvedla Jitka Skořepová z Národního památkové ústavu, Územní památkové správy v Českých Budějovicích.

Pokud to počasí dovolí, budou památky otevřeny i na Velikonoční pondělí. Zavřeno ale bude v úterý. Poté se již pojede dle otevíracích dob jednotlivých památek.

Štítky Karel IV. Lucemburský, Zelený čtvrtek, Velikonoční pondělí, Národní památkový ústav, Nové Hrady, Zlatá Koruna, Landštejn, České Budějovice, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uteklo to jako voda. Jihočeské památky zahájí letošní sezónu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.