Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradní muzeum v Českém Krumlově slaví pět let. Navštívilo ho takřka 300 tisíc lidí

Zimní prohlídky na krumlovském zámku? Ještě relativně nedávno pouze sen mnoha turistů a vůbec návštěvníků Českého Krumlova, kteří si pobyt ve městě chtěli zpestřit návštěvnou nejoblíbenější jihočeské památky. Sen se ale nakonec stal realitou a stejně jako třeba Hluboká či Rožmberk i Český Krumlov nakonec své interiéry zpřístupnil i v zimních měsících, respektive otevřel zcela novou prohlídkovou trasu - Hradní muzeum. To právě slaví pět let! Úspěšných let, chce se dodat...

Hradní muzeum za tu dobu navštívilo 256 tisíc turistů. Zhruba 80 procent z nich si přitom nenechalo ujít ani výstup na ochoz věže. Není se čemu divit, ten výhled za to skutečně stojí!

„Tuzemské i zahraniční turisty oslovují výjimečné exponáty, ať už se jedná o skříňový relikviář s ostatky sv. Reparáta, k němuž se váže zajímavý příběh, sbírka schwarzenberské gardy nebo kinematograf promítající autentické krátké filmy ze života Schwarzenbergů na počátku 20. století,“ uvedl kastelán zámku Pavel Slavko.

Za zmínku určitě stojí, že se Hradní muzeum nachází v budově takzvaného Hrádku, která patří k vůbec nestarším částem zámku.

Hradní muzeum je v zimních měsících otevřeno denně kromě pondělí. Plné vstupné je 100 korun. Pokud chcete i na věž, připlatíte si 30 korun.

Štítky muzeum, Český Krumlov, zámek, Schwarzenbergové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradní muzeum v Českém Krumlově slaví pět let. Navštívilo ho takřka 300 tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.