Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj kol trhal rekordy, okradl i vlastní matku

Většinu loňských krádeží jízdních kol má v Budějcích na svědomí osmadvacetiletý zloděj, který je pro policisty známou firmou. Když ho dopadli, sám se kriminalistům přiznal, že během půl roku odcizil celkem 55 kol a potom jim dokonce přesně ukázal, na jakých místech řádil.

Budějčtí policisté se zaměřili na množící se krádeže jízdních kol ze všech možných míst na území krajského města - a vyplatilo se!

„Jaké bylo jejich překvapení, když místo skupiny zlodějů, kterou podle počtu odcizených kol čekali, zadrželi a obvinili jediného. Ten kriminalistům rekordní počet odcizených kol doznal,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Za šest měsíců loňského roku osmadvacetiletý Budějčák ukradl dohromady pětapadesát jízdních kol. Pouze ve dvou případech měl společníka.

„Jak kriminalisté zachytili na fotografiích, pachatel (jeho podobu Policie ČR zamaskovala - pozn. autora), který není mužům zákona neznámý, si všechna místa pamatoval a na jednotlivých místech jim předvedl, jak se kterého kola zmocnil,“ dodal Matzner.

Krádežemi kol, které obratem prodával, způsobil škodu ve výši bezmála půl milionu korun. A že se neštítí ničeho, dokázal i tím, že vlastní matku okradl o 26 tisíc korun.

Kola jsou nyní snad na chvíli v bezpečí, zloděj rekordman sedí ve vazební věznici. „V záznamech policie se pravděpodobně se svým skóre 1:55 dostal na první místo,“ potvrdil mluvčí policistů.

Foto: Policie ČR

Štítky zloděj jízdních kol, České Budějovice, Policie ČR, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj kol trhal rekordy, okradl i vlastní matku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.