Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

„Vždycky, když se napiju, mám chuť jezdit autem“

S další vskutku netradiční příhodou se Budějcké Drbně přihlásili městští policisté. Když ve středu deset minut před druhou hodinou ranní prováděla autohlídka strážníků kontrolní činnost v Lipenské ulici, všimla si neosvětlené Škody Octavia. Řidiče se pokusila zastavit, ale ten začal ujíždět.

„Na křižovatce s ulicí Riegrova se hlídka rozhodla automobil zastavit za pomoci výstražného a akustického znamení s nápisem STOP, na což však řidič zareagoval pouze zrychlením, kdy před strážníky ujížděl až do ulice J. Š. Baara. Tam si ale svůj úprk rozmyslel a vozidlo odstavil na parkovišti,“ popisoval Václav Sup, mluvčí Městské policie České Budějovice.

Ještě než se řidiče stačili strážníci na cokoliv zeptat, provinile jim řekl: „Já vím, mám průser. Čekal jsem to, jedu právě z hospody. Můžu si za to sám. Ale vždycky, když se napiju, tak mám chuť jezdit autem.“

U muže proto byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která přes dvojí měření skončila pozitivním výsledkem 1,63 a 1,48 promile. „Na to muž uvedl, že s výsledkem souhlasí, ale ať se strážníci nezlobí, že nic - myšleno výsledek měření - podepisovat nebude,“ doplnil Sup.

S ohledem na tyto skutečnosti byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, které byla celá událost předána k dořešení.

Štítky řidič, opilý, městská policie, strážníci, České Budějovice, Škoda Octavia, Drbna.cz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Vždycky, když se napiju, mám chuť jezdit autem“  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.