Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Ve městě řádí vandalové, kteří poškozují zaparkovaná auta

Téměř šest desítek poškozených osobních vozidel na území krajského města evidují za poslední týden českobudějovičtí policisté. Téměř dvousettisícovou škodu má ve všech případech na svědomí neznámý vandal. Aby mohl být přistižen při činu, muži zákona prosí veřejnost o pomoc.

O předminulém víkendu pachatel poničil vystavený Hyundai i30, který byl zaparkovaný na zatravněné ploše na Strakonické ulici. „Neznámý vandal nezjištěným předmětem poškodil karoserii, přední sklo a sklo levých předních dveří vozidla. Výše vzniklé škody není zanedbatelná, činí nejméně 100 tisíc korun,“ uvedla mluvčí Policie ČR Regina Tupá.

Případ to však nebyl ojedinělý. Ve stejné době se dosud nezjištěný pachatel vyřádil na osobním vozidle Škoda Octavia v budějcké Labské ulici a také v obci Třebotovice na Toyotě Land Cruiser. „U škodovky poškodil víko zavazadlového prostoru a pravý zadní blatník, u toyoty přední sklo,“ doplnila.

K nepoznání se změnilo i devět osobních vozidel, které si jejich majitelé zaparkovali předminulou neděli odpoledne před nákupním centrem v Pekárenské ulici. „Vozidla kdosi ´vyzdobil´ vrypy, a to převážně na dveřích zavazadlového prostoru,“ popisovala Tupá.

Se stejným případem se policisté setkali o minulém víkendu, když v noci na sobotu neznámý vandal řádil v okolí Palackého náměstí. „Svou agresi si tentokrát vybil na třiačtyřiceti osobních vozidlech, která poškrábal na různých částech jejich karoserie. Předběžná výše škody vzniklé poškozením se odhaduje na bezmála 80 tisíc korun,“ pokračovala mluvčí Regina Tupá.

A další čtyři vozidla někdo poškodil v pondělí v Otakarově ulici. Škoda dosáhla téměř patnácti tisíc. „Vandal či vandalové tímto svým jednáním naplňují skutkovou podstatu trestného činu poškození cizí věci. V případě dopadení a prokázání viny jim u soudu mimo jiné hrozí trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku,“ vypočítala možný trest pro pachatele Regina Tupá.

Policisté proto žádají širokou veřejnost, aby jakékoliv poznatky k uvedenému případu případní svědci oznámili policistům na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 226 700. „Čím dříve se na místo činu hlídka dostane, tím více snížíme náskok pachatele,“ uzavřela.

Štítky vandal, pachatel, poškrábaná auta, policie, osobní vůz, sklo, Policie České republiky, Toyota, Hyundai i30, Škoda Octavia, Toyota Land Cruiser, Třebotovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve městě řádí vandalové, kteří poškozují zaparkovaná auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.