Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Češnovicích se srazili dva Vietnamci

Patnáct minut před pondělní desátou hodinou večer zasahovaly jednotky jihočeského integrovaného záchranného systému v Češnovicích, kde se čelně srazili dva cizinci. Jak se později ukázalo, oba zranění řidiči byli vietnamské národnosti.

Ze šetření policistů vyplynulo, že střet osobního automobilu značky Opel a dodávky Mercedes Benz Sprinter způsobil třicetiletý řidič vectry.

„Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem i technickému stavu komunikace, která byla zasněžená, dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s mercedesem řízeným o rok starším řidičem,“ popsala nehodu Regina Tupá, mluvčí budějckých policistů.

Následky nehody dvou Vietnamců pak likvidovali profesionální hasiči ze stanice České Budějovice. „Provedli pouze zajištění vozů proti požáru a nehodu předali Policii ČR k šetření,“ doplnila tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Celková škoda byla vyčíslena na 250 tisíc korun, z toho 150 tisíc na opelu.

Foto: Policie ČR a HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, střet, Češnovice, Vietnamci, Opel Vectra, Mercedes Benz Sprinter, Mercedes-Benz, Opel, Policie České republiky, Jihočeský kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

Musím souhlasit, asi už žijí v Čechách dlouho :-) , na druhou stránku potkal někdy někdo na pracáku nebo na sociálce někoho vietnamské národnosti????

Středa, 23. ledna 2013, 14:43Odpovědět

Emanuel Janáček

To by mě zajímalo, jaké je pravděpodobnost srážky dvou aut, ve kterém jsou řidiči menšinové národnosti a ještě takřka stejného ročníku narození. Spíše než na "nepřizpůsobení rychlosti" bych to viděl na něco jiného. Opravdu bych se zasmál, kdyby oba měli stejné místo trvalého pobytu.

Středa, 23. ledna 2013, 06:45Odpovědět

V Češnovicích se srazili dva Vietnamci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.