Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve slévárně zinku hořelo, škoda jde do milionů

Požár střechy tlakové slévárny zinku Motoru Jikov v Českých Budějovicích způsobil ve čtvrtek krátce před 17. hodinou mnohamilionovou škodu.

V objektu byly zaparkované stroje, které oheň rovněž poškodil. Požár likvidovalo několik profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů.

„Na budově a na strojích vznikla škoda, jejíž odhad se pohybuje kolem 7,5 milionu korun. Během pátku proběhne vyšetřování příčiny požáru. Je možné, že se výše škody bude ještě měnit,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Požár hasiči zlikvidovali sedm minut po šesté hodině večerní. Příčinou jeho vzniku je podle vyšetřování hasičů technická závada - nepředpokládané změny provozních parametrů. Nikdo se naštěstí nezranil.

AKTUALIZOVÁNO: Včera jsme prezentovali informaci, že šlo o budovu patřící firmě Bosch. Na základě podnětů čtenářů Budějcké Drbny ale hasiči svoji tiskovou zprávu aktualizovali.

„Informace, které jsme já důstojníci Operačního střediska HZS Jihočeského kraje z místa zásahu obdržely, vypovídaly, že se jedná o objekt bývalé slévárny Motoru Jikov, který je nyní v areálu firmy Robert Bosch, s. r. o. Kdo je majitelem objektu, zjišťují hasiči až po ukončení zásahu v rámci vyšetřování požáru,“ uvedla Vendula Matějů a pokračovala:  V době, kdy jsem psala tiskové zprávy o požáru, jsme já ani Operační středisko HZS Jihočeského kraje tuto skutečnost neznaly. K omylu došlo nedopatřením. Firmě Robert Bosch, s. r. o. se tímto velmi omlouvám a věřím, že tím nebyla poškozena jeho pověst.“

Foto: Tomáš Hájíček a HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, oheň, hasiči, střech, slévárna, Bosch, České Budějovice, Motor Jikov, Robert Bosch GmbH, Jihočeský kraj, Tomáš Hajíček, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Hájíček

Jde o slévárnu zinku...chytla střecha od horkého kovu,který prostříkl ze stroje při plnění formy ...fotky zde http://www.budejckadrbna.cz/profile/tomas-hajicek/photo/1-pozar-motor-jikov.html

Pátek, 10. srpna 2012, 06:45Odpovědět

Ve slévárně zinku hořelo, škoda jde do milionů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.