Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stáčeli tachometry a falšovali smlouvy. Teď je stíhá policie

Dvojice povedených mužů, která na Budějcku provozovala autobazar, stáčela tachometry a vozidla navíc prodávala pod jmény jiných lidí. S takovým závěrem přišli tento týden kriminalisté. Kvůli svým nekalým praktikám jsou nyní oba výtečníci trestně stíháni kvůli podvodu a zkrácení daně.

Jak uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura, podnikatelé ve věku 42 a 35 let přetáčeli kilometry na tachometrech ojetých vozidel v letech 2011 až 2013. Podle informací Budějcké Drbny by se mělo jednat o bazar v Hluboké nad Vltavou.

„Jako jednatelé a společníci jednoho autobazaru na Českobudějovicku muži cíleně omlazovali osobní automobily různých značek v úmyslu vozidla prodat za vyšší hodnotu tím, že stáčeli kilometry tachometrů. Technický stav vozidel dovážených ze zahraniční poté neodpovídal skutečného stavu,“ sdělil ve středu mluvčí Policie ČR.

Oba jsou zároveň podezřelí z toho, že v úmyslu zkrátit daňovou povinnost zatajili prodej nejméně 140 aut různých značek dovezených ze zemí Evropské unie. Tím státu vznikla škoda ve výši téměř 2,2 milionu korun.

„V bazaru vozidla prodali jménem jiných osob, ač tyto osoby fakticky nikdy vozidla prodejci neprodali. K nim vystavili fiktivní kupní smlouvy, smlouvy o zprostředkování prodeje a zahrnuli je do účetnictví, ale peníze a doklady nepřiznali jako příjem z obchodní činnosti,“ popsal jejich počínání Milan Bajcura.

Budějčtí kriminalisté odboru hospodářské kriminality autobazarníky podezírají ze zločinu Zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a z přečinu Podvod. „Jejich stíhání je vedeno na svobodě,“ dodal policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Invalida bílým koněm. Kvůli ekodani na sebe převedl 583 aut

Štítky tachometr, stáčení kilometrů, falešné smlouvy, autobazar, Hluboká nad Vltavou, Policie ČR, Evropská unie, Policie České republiky, okres České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stáčeli tachometry a falšovali smlouvy. Teď je stíhá policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.