Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Snaha kriminalistů se vyplatila, dopadli fantoma z nádraží

Případ, který nemá na jihu Čech obdoby, se podařilo vyřešit českobudějovickým kriminalistům. V těchto dnech dopadli sedmatřicetiletého pachatele ze Strakonicka, který od začátku letošního roku v prostoru vlakového nádraží krajského města kradl součástky vagonů.

„Precizní, plně profesionální a doslova mravenčí práce se českobudějovickým kriminalistům vyplatila,“ předeslala mluvčí Regina Tupá. „Muž se opakovaně, v nejméně pětadvaceti zjištěných případech, dopouštěl krádeží součástek vagonů. Objasnění této trestné činnosti bylo zároveň i výsledkem několikaměsíčního, velice složitého prošetřování případu, který svým rozsahem a závažností nemá za několik uplynulých let na jihu Čech obdoby,“ dodala.

Sedmatřicetiletý lupič svým protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu, včetně škody vzniklé poškozením, v celkové výši bezmála 600 tisíc korun. Na svědomí má i krádež jízdního kola a pivních přepravek.

„Odcizené součástky ze slitin mědi, železa a hliníku následně zpeněžil ve sběrných dvorech, avšak s minimálním ziskem. Peníze, které nezákonným jednáním získal, využil k uhrazení svých předchozích závazků,“ řekla Regina Tupá.

Podezřelý muž byl již kriminalisty obviněn z trestných činů krádeže vloupáním a poškození cizí věci. „Návrh na vzetí obviněného muže do vazby byl soudem akceptován, a proto nyní zpytuje svědomí ve vazební věznici. S ohledem na výši škody mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do osmi let,“ dodala mluvčí.

Na objasnění tohoto případu pracovali českobudějovičtí kriminalisté v úzké součinnosti s policisty z Oddělení doprovodu vlaků, Cizinecké policie, českobudějovického Obvodního oddělení a Oddělení hlídkové služby a s policisty ze Skupiny základních kynologických činností.

Štítky Česko, krádež, okres Strakonice, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snaha kriminalistů se vyplatila, dopadli fantoma z nádraží  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.