Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Smutná neděle. Čelní střet nepřežili dva mladí spolujezdci

Smrtelná nehoda u Veselí nad Lužnicí nebyla jedinou nedělní tragédií na jihočeských silnicích. Krátce před půl devátou večer se poblíž Jarošova nad Nežárkou na Jindřichohradecku srazila dvě osobní auta, ve kterých zemřeli dva mladí spolujezdci. Další tři lidé utrpěli lehčí zranění.

K čelní srážce Volkswagenu Bora a vozu značky Daewoo, která byla zdravotníkům nahlášena ve 20:27, došlo na silnici I/34 u Jarošova směrem na Kamenici nad Lipou.

„Podle prvotních výsledků vyšetřování pravděpodobně devatenáctiletá řidička volkswagenu přejela v zatáčce do protisměru a střetla se čelně s projíždějícím daewoo, které řídil jednadvacetiletý muž,“ uvedl mluvčí Policie ČR Jiří Matzner.

Co bylo přesnou příčinou této tragické nehody, musí zjistit policisté a kriminalisté z Jindřichova Hradce. Život už to ale bohužel nevrátí dvěma spolujezdcům na předních sedadlech obou aut - sedmnáctiletému mladíkovi z daewoo a osmnáctiletému muži z volkswagenu.

Na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby z Jindřichova Hradce a dvě z Dačic. První zdravotníci tam dorazili osm minut od nahlášení nehody. Nejvážněji byli zraněni dva mladíci. Oba při střetu utrpěli těžká mnohačetná zranění a došlo u nich k selhání životních funkcí.

„Dva lékařské týmy zahájily jejich neodkladnou resuscitaci. Zranění ale bohužel byla natolik vážná, že se je přes veškerou snahu zdravotníků nepodařilo zachránit. Zasahující lékaři nakonec konstatovali jejich smrt na místě nehody,“ uvedla mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Oba řidiči a další spolujezdec, šestnáctiletý chlapec, utrpěli lehčí zranění hlavy, pohmožděniny a tržné rány na těle a končetinách. Dva z nich museli z havarovaných aut vyprostit hasiči. „Všichni byli po zaléčení transportováni na urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice,“ dodala.

Pro pozůstalé povolal HZS Jihočeského kraje k nehodě psychologa. Hasiči si na místo vyžádali ještě jeřáb, který zničená auta naložil na odtahovku. Silnice byla uzavřena do nočních hodin.

ČTĚTE TAKÉ: U Veselí zakončila víkend další tragická nehoda

Během jediného dne tak při nehodách na jihu Čech vyhasly celkem tři lidské životy.

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, zranění, smrt, Jarošov nad Nežárkou, Jihočeský kraj, úraz, Volkswagen, Daewoo, Veselí nad Lužnicí, zdravotnický pracovník, okres Jindřichův Hradec, Policie České republiky, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smutná neděle. Čelní střet nepřežili dva mladí spolujezdci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.