Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po nárazu do stromu zemřel devatenáctiletý spolujezdec

Vážná nehoda, která si vyžádala lidský život, se stala dnes krátce po poledni na Českokrumlovsku. Na silnici z Kaplice asi 500 metrů před Blanskem narazila Škoda Octavia do stromu. Řidič byl převezen do budějcké nemocnice, 19letý spolujezdec zraněním na místě podlehl.

„Podle dosavadního šetření šestadvacetiletý řidič octavie při projíždění zatáčky směrem od Kaplice, zřejmě vlivem velké rychlosti, nezvládl řízení a narazil do stromu. Po nehodě zůstalo vozidlo převrácené na střeše,“ řekla mluvčí českokrumlovských policistů Lenka Kozoňová.

Devatenáctiletý spolujezdec, který zůstal v autě zaklíněn a musel být vyproštěn hasiči, utrpěl zranění neslučitelná se životem. „Příčina, průběh a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření policistů,“ dodala Kozoňová.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zasahující hasiči provedli zajištění havarovaného vozu proti požáru a proti úniku provozních kapalin a pomohli s transportem zraněného do vrtulníku. Jejich zásah pokračoval až poté, co příslušníci policie ukončili šetření nehody.

„Hasiči nejprve ze zničené škody pomocí speciálního hydraulického zařízení vyprostili tělo spolujezdce a poté zahájili vyprošťování auta. Museli rozřezat několik stromů, aby vrak auta mohl být vyzvednut zpět na vozovku a naložen na vůz odtahové služby,“ řekla mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově.

Foto: Policie ČR a HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, smrt, Kaplice, Blansko, Českokrumlovsko, Policie ČR, strom, Škoda Octavia, okres Český Krumlov, Jihočeský kraj, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nárazu do stromu zemřel devatenáctiletý spolujezdec  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.