Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič ujel od nehody. Policisté ho chytili, žena ale zemřela

Více než měsíc na jihočeských silnicích nikdo nezemřel. Období bez smrtelného zranění však tento týden skončilo. Krátce po středeční půl páté odpoledne srazil řidič ve Veselí nad Lužnicí 78letou seniorku a ujel pryč. Policisté ho sice našli, žena však ještě ten večer zemřela v nemocnici.

Ke střetu osobního auta s chodkyní došlo na třídě Čs. armády ve Veselí nad Lužnicí, poblíž mostu přes řeku Nežárku. Když ale policisté dorazili na místo, ležela tam pouze zraněná žena.

„Skutečnosti na místě nasvědčovaly tomu, že seniorka mohla být sražena projíždějícím automobilem. Žádné vozidlo se však na místě nehody nenacházelo a zasahujícím policistům se rovněž nepřihlásil ani žádný řidič,“ uvedl mluvčí strážců zákona Miroslav Doubek.

Osmasedmdesátiletá žena byla ve vážném stavu transportována na traumacentrum do budějcké nemocnice, tam ale i přes snahu zasahujících lékařů krátce před půlnocí svým zraněním podlehla.

Policisté veselského obvodního oddělení ve spolupráci s dopravními policisty zajistili důležité stopy a zjistili, že v okamžiku možné nehody místem projíždělo starší osobní vozidlo vínové barvy.

„Usilovné pátrání policistů přineslo kýžený výsledek. Na jednom z parkovišť ve Veselí nalezli Mazdu Xedos 9 a poškození přední části vozu odpovídalo ději uvedené události. Krátce po půlnoci pak dohledali i místního muže, který měl vozidlo řídit. Ten se následně k dopravní nehodě doznal,“ líčil Doubek.

Táborští kriminalisté 32letého řidiče obvinili ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. „V případě prokázání viny mu u soudu hrozí, mimo jiné, trest odnětí svobody na dobu až pěti let. Ve věci byla nařízena soudní pitva zemřelé ženy,“ dodal policejní tiskový mluvčí.

Jelikož průběh nehody není jasný, policie žádá případné svědky o podrobnější informace. „Pokud jste si všimli řidiče, jeho stavu a způsobu jízdy, kdy k místu nehody přijížděl od místního vlakového nádraží, stejně tak pohybu poškozené ženy, předejte své poznatky policistům na jejich služebně na náměstí T. G. Masaryka ve Veselí nad Lužnicí, na telefonní lince 974 238 760 nebo 158,“ požádal jménem svých kolegů o pomoc Miroslav Doubek.

Štítky nehoda, havárie, chodkyně, smrt, Mazda Xedos 9, Veselí nad Lužnicí, Policie ČR, Tomáš Garrigue Masaryk, Nežárka, Mazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič ujel od nehody. Policisté ho chytili, žena ale zemřela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.