Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič peugeotu vjel na zamrzlou hladinu Lipna. Po padesáti metrech se pod ním led prolomil

Přestože venkovní teplota se v posledních dnech pohybuje poměrně vysoko nad bodem mrazu a veřejnost je varována před možnými riziky spojenými s bruslením na Lipně, v úterý odpoledne zcela nepochopitelně vjel na zamrzlou hladinu vodní nádrže u Horní Plané řidič Peugeotu 307. To se mu samozřejmě vymstilo a přibližně 50 metrů od břehu se jeho auto probořilo do vody.

Řidič, který si chtěl před třetí hodinou odpolední zkrátit cestu mezi Bližší Lhotou a Horní Planou, vjel na led v místech, kudy během sezony pluje přívoz. Ujel ale pouhých padesát metrů.

Sám však stihl z auta vystoupit a po příjezdu frymburských hasičů už byl na břehu. „Auto opustil sám, hned co se začalo potápět,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Velitel zásahu po dohodě s řídícím důstojníkem HZS Jihočeského kraje rozhodl o tom, že si hasiči nejprve motorovými pilami prořezají cestu k potopenému autu a následně jej vytáhnou na břeh.

„Jako posilová jednotka proto na místo vyjel automobilový jeřáb z českobudějovické stanice, jednotka hasičů z Frymburku a také kontejner z krajského města pro případné týlové zabezpečení na místě zásahu,“ dodala mluvčí.

Odřezané ledové desky poté zasahující jednotky natlačily pod ledovou plochu a vytvořili tak „vodní“ cestu pro vytažení vozu. Na auto pak hasiči upevnili zvedací vaky a lano z jeřábu.

„Díky tomu bylo možné peugeot dotáhnout až na břeh, kde byl předán Policii ČR a majiteli, který si zajistil odtah,“ dodala Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Pod peugeotem se na Lipně prolomil led

Středa, 25. února 2015, 09:20

Pod peugeotem se na Lipně prolomil led. U Bližší Lhoty ho museli vytáhnout hasiči
Pod peugeotem se na Lipně prolomil led. U Bližší Lhoty ho museli vytáhnout hasiči

Štítky voda, led, Lipno, probořené auto, Hasičský záchranná sbor, Vodní nádrž Lipno, Peugeot, Horní Planá, Peugeot 307, Jihočeský kraj, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Marik

No takovýhle případi by měli zaplatit i výjezd hasičů :-D

Středa, 25. února 2015, 09:12Odpovědět

Řidič peugeotu vjel na zamrzlou hladinu Lipna. Po padesáti metrech se pod ním led prolomil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.