Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ranní hádku vyřešil po svém. Mladého muže postřelil

Z pokusu o vraždu byl dnes dopoledne obviněn 62letý útočník z Protivína, který v neděli po páté hodině ranní ve městě na Písecku postřelil osmadvacetiletého muže. K události došlo v ulici, kde byli v roce 2001 podezřelým ze znásilnění zabiti dva policisté. Sám střelec tehdy spáchal sebevraždu.

Protivínští policisté přijali oznámení na střelbu krátce po nedělní půl šesté ráno. „Z místa činu postřeleného muže odvezla zdravotnická záchranná služba do českobudějovické nemocnice,“ uvedla v neděli mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Podezřelý muž byl zadržen kolem sedmé hodiny nedaleko odsud. Jak Uhlířová dodala, střelbě předcházela slovní rozepře mezi pachatelem a poškozeným.

Podle vyjádření místních obyvatel pro Písecký deník je střelcem muž, který si často stěžuje na hluk při různých akcích ve městě. Zraněný se měl nad ránem vracet z restaurace a právě jeho hlučný projev mohl útočníka vyprovokovat.

Střelec byl ještě včera umístěn do policejní cely. „Kriminalisté provedli všechny potřebné úkony a rozhodli o právní kvalifikaci skutku. Zadržený byl obviněn ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět na vzetí tohoto muže do vazby,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR.

Štítky pokus o vraždu, střelba, Protivín, Policie ČR, okres Písek, Nemocnice České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ranní hádku vyřešil po svém. Mladého muže postřelil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.