Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při čelním střetu za Borkem zemřeli tři lidé

Dnes ve čtvrt na sedm ráno došlo za Borkem na silnici první třídy mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí k tragické dopravní nehodě, která si vyžádala tři oběti. Asi sto metrů za odpočívadlem u sjezdu na Hlubokou nedaleko Chotýčan se čelně srazil Citroën Saxo se Škodou Felicia.

Střet nepřežila 52letá řidička citroënu ani muž (56) se ženou (32), kteří cestovali ve felicii. „Citroën jedoucí směrem od Českých Budějovic pravděpodobně vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s vozem značky Škoda. Přesnou příčinu nehody šetří dopravní policisté,“ uvedla v osm hodin ráno Štěpánka Uhlířová, mluvčí Policie ČR.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. „Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice ihned po svém příjezdu zahájili vyprošťování. Lékař však u všech cestujících konstatoval smrt,“ dodala tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

„Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že ve vozidlech zůstaly zaklíněny tři osoby. Zasahující lékař u všech tří konstatoval bezvědomí a selhání životních funkcí. Dvě ženy a jeden muž zemřeli na následky mnohačetných poranění neslučitelných se životem bezprostředně po nehodě,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Petra Kafková.

Hlavní tah z Budějc na Prahu byl do 11 hodin uzavřen. Dopravu řídili policisté, kteří provoz odkláněli přes sjezd na Hlubokou.

Tři lidé při jedné dopravní nehodě zahynuli na jihu Čech naposledy 14. ledna letošního roku u obce Pleše na Jindřichohradecku. Ve Škodě Superb tam vyhasly životy mladých basketbalistů z týmu BK Lions Jindřichův Hradec. Od začátku roku zemřelo na silnicích v našem kraji celkem 62 lidí.

Foto: Policie ČR a HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, Borek, smrt, Citroën Saxo, Škoda Felicia, Policie ČR, České Budějovice, Veselí nad Lužnicí, Chotýčany, Policie České republiky, Citroën, Jihočeský kraj, Basket Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kiki Miki

Upřímnou soustrast rodinám....stalo se to pár minut před námi když jsme okolo projížděli tak tam ještě nebyli hasiči... Byl to hrozný pohled...:-(

Pátek, 28. listopadu 2014, 10:50Odpovědět

Při čelním střetu za Borkem zemřeli tři lidé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.