Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Po přepadení pošty v Horní Stropnici ujeli až do Malont

Během pátečního dopoledne se na jihu Čech odehrála scéna jako z akčního filmu. Poštu v Horní Stropnici přepadl osmadvacetiletý muž v kukle, zatímco jeho o devět let starší komplic na něj čekal v autě. Oba poté odjeli do Malont na Českokrumlovsku, kde byli pátrajícími policisty zadrženi.

Ke krádeži na poště došlo v pátek po osmé hodině ranní, kdy si mladší z pachatelů nasadil na hlavu bílou kuklu, vešel do budovy pošty v Horní Stropnici, překonal jednu z přepážek a ze stolu bez jakéhokoliv násilí ukradl několikatisícovou hotovost. Stejnou cestou místo krádeže opustil a utekl pryč.

„Poté nasedl do osobního automobilu a i se svým komplicem odjeli směrem na Kaplici. Pracovnice pošty však okamžitě zalarmovala policii, navíc díky všímavým svědkům měli policisté informaci o tom, jak vypadá vozidlo, ve kterém zloději ujížděli,“ uvedla mluvčí Policie ČR Štěpánka Uhlířová.

Po ujíždějících zlodějích proto bylo hned vyhlášeno pátrání. Po několika minutách však narazili trhosvinenští a kapličtí policisté v pětadvacet kilometrů vzdálených Malontech na osobní auto odpovídající popisu. Kousek od něj strážci zákona zadrželi mladšího z pachatelů i s ukradenými penězi, druhý muž se vydal na útěk.

„Do akce byli proto zapojeni také psovodi se psy. Policejní psovod z Českého Krumlova se služebním psem Wikkem se při pátrání vydali správným směrem. Pes totiž bezpečně zachytil stopu prchajícího pachatele a vydal se za ním,“ upřesnila policejní mluvčí.

Když nedaleko odtud objevili botu, kterou zlodějův komplic při útěku ztratil, bylo jasné, že není daleko. Pes ho objevil v křoví několik set metrů od auta a pachatel tak skončil v želízkách. „Následně byli oba eskortováni do policejní cely,“ zmínila Štěpánka Uhlířová.

Případ si převzali budějčtí kriminalisté, kteří oba muže stíhají pro trestný čin krádeže. Starší muž byl za obdobný trestný čin už v minulosti odsouzen. Nyní jsou však výtečníci stíhání pouze na svobodě.

Štítky přepadení, Česká pošta, Horní Stropnice, Českobudějovicko, Malonty, Českokrumlovsko, dopadení, psovodi, Policie ČR, Česko, krádež, okres Český Krumlov, Policie České republiky, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po přepadení pošty v Horní Stropnici ujeli až do Malont  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.