Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Osmiletou holčičku srazilo na přechodu u Globusu auto

Na postupně se zkracující podzimní dny a nepozornost řidičky doplatila v neděli v půl sedmé večer osmiletá dívka, která společně se svými rodiči šla po přechodu od obchodního domu Globus směrem ke KFC. Při srážce s přijíždějícím Volkswagenem Passat utrpěla těžké zlomeniny obou nohou.

„Řidička jela po účelové komunikace vedoucí od českobudějovického obchodního domu Globus, přičemž se pravděpodobně za snížené viditelnosti plně nevěnovala řízení a na přechodu pro chodce srazila přecházející nezletilou chodkyni,“ sdělil mluvčí Policie ČR Milan Bajcura.

Podle Petry Kafkové ze Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje utrpěla dívka těžké zranění dolních končetin a musela být sanitkou transportována do nemocnice.

„Vzhledem k nástupu podzimu je třeba si na brzkou tmu zvyknout a podle toho se oblékat do oděvů s reflexními prvky,“ upozornil chodce na možné nebezpečí tiskový mluvčí jihočeských policistů s tím, že nehodu vyšetřují budějčtí kriminalisté.

ČTĚTE TAKÉ: U Metropolu přebíhali silnici, chlapce srazilo auto

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, přechod pro chodce, nezletilá dívka, zranění, zlomeniny nohou, Globus, KFC, Volkswagen Passat, Policie České republiky, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Dům kultury Metropol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmiletou holčičku srazilo na přechodu u Globusu auto  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.