Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Octavia narazila do stromu, spolujezdec nepřežil

Nedaleko obce Sviny na Táborsku, poblíž hranic s budějckým regionem, ve středu kolem půl sedmé večer vyhasl při dopravní nehodě další lidský život. Na silnici třetí třídy číslo 147 mezi Veselím nad Lužnicí a Dolním Bukovskem vyjela Škoda Octavia mimo silnici a narazila do stromu.

„Po příjezdu na místo policisté zjistili, že dvacetiletý řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, vyjel vpravo mimo komunikaci a pravou přední částí havaroval do vzrostlého stromu,“ řekl mluvčí krajské policie Milan Bajcura.

Zatímco mladík za volantem byl se zraněnou nohou a podezřením na poranění v oblasti pánve letecky transportován na traumacentrum českobudějovické nemocnice, jeho o rok mladší spolujezdec neměl šanci přežít.

„Bohužel ani rychlý příjezd odborné pomoci, která k havárii dorazila za sedm minut od nahlášení události, nepomohl zachránit život devatenáctiletého mladíka, který se nacházel ve vozidle. Při střetu utrpěl těžká devastující poranění a podlehl jim bezprostředně po nehodě,“ konstatovala tisková mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Ve statistice smrtelných zranění na jihu Čech v roce 2014 tak přibyla 46. oběť.

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, smrt, náraz, strom, Škoda Octavia, Sviny, Veselí nad Lužnicí, Dolní Bukovsko, okres Tábor, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Policie České republiky, silnice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Octavia narazila do stromu, spolujezdec nepřežil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.