Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zdrogovaný Němec se zákazem řízení spěchal do Budějc

Zdrogovaný sedmadvacetiletý Němec v autě s rakouskou poznávací značkou a vysloveným zákazem řízení se ve středu proháněl po jihočeských silnicích. Jeho rychlou jízdu i požití návykové látky odhalili dopravní policisté, kteří jej změřili radarem na hlavním tahu z Tábora do Budějc.

Rychlostí 162 kilometrů za hodinu jel řidič černého Opel Zafira na úrovni Chotýčan na silnici I/3 nedaleko Ševětína krátce po šesté hodině večer.

„Po zastavení vozu hlídkou dopravní policie byl řidič vyzván k prokázání totožnosti. Díky tomu bylo zjištěno, že se jedná o 27letého občana Spolkové republiky Německo, který má dle lustrace v evidenci vysloven městským úřadem ve Středočeském kraji zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho roku, tedy do května 2015,“ uvedl mluvčí krajské policie Milan Bajcura.

Jelikož řidič se policistům jevil ovlivněn návykovou látkou, podstoupil dechovou zkoušku. Zatímco ta byla negativní, následně provedená zkouška drogovým testerem Drugwipe 5S prokázala požití látek s obsahem amfetaminu a metamfetaminu.

„Z toho důvodu byla řidiči bezprostředně poté zakázána další jízda a po zadržení jej policisté převezli do zdravotnického zařízení k odběru biologického materiálu na stanovení množství zakázané látky v těle. Poté byl umístěn do policejní cely,“ upřesnil Bajcura.

Hned včera dopoledne si Němec převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho další protiprávní jednání bude řešeno po obdržení znaleckého posudku.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o cizince, byla před počátkem trestního řízení stanovena kauce šest tisíc korun, kterou podezřelý uhradil,“ doplnil policejní mluvčí.

Štítky rychlá jízda, drogy, Němec, Opel Zafira, Policie ČR, Chotýčany, Ševětín, České Budějovice, Němci, Tábor, Německo, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Nejsmutnější je, že už i cizinci vědí, že čeští policajti mají pramalé pravomoci a potažmo následné postihy za přestupky nebo trestné činy, kterých se na našem území dopouštějí, jsou tak směšné, že je jim to úplně jedno. Doma by si to nedovolili, protože tam by se s nimi nikdo (promiňte mi ten výraz) nesr*l. Další věc, ke které se musím vyjádřit, je informace v článku o údajné kauci, toto je pěkný nesmysl, píšete bludy a pokud Vám to uvedl policejní mluvčí, tak Vám bludy plácá, jelikož u trestného činu nelze uložit kauci (u přestupku, který je méně závažný paradoxně ano). Takže pokud dostal kauci, tak nejspíš za nějaký přestupek, pokud se ten řeší samostatně (ve správním řízení) odděleně od trestného činu.

Sobota, 26. července 2014, 19:40Odpovědět

Zdrogovaný Němec se zákazem řízení spěchal do Budějc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.