Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nedělní bouřka lámala stromy a zaplavovala sklepy

Neuplynuly ani dva týdny a přes jižní Čechy se přehnala další vlna bouřek, prudkého deště a silného větru. V průběhu nedělního večera zasahovali jihočeští hasiči u čtyřiceti událostí, při kterých odstraňovali následky nevyzpytatelného řádění přírody.

Nejvíce zasaženou oblastí bylo Českokrumlovsko, dále pak Jindřichohradecko a Českobudějovicko. „V naprosté většině případů se jednalo o odklízení spadlých stromů ze silnic, vodu ze zatopených sklepů čerpali hasiči pouze na Českobudějovicku. Postižen byl Hosín a ulice Františka Škroupa, Evžena Rošického a Josefa Dobrovského právě v krajské metropoli,“ uvedla mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

V tabulce pod textem nejsou uvedeny dvě události, které jsou také spojené s deštěm a bouřkou. „Jedná o pročištění kanálků na střeše domu ve Hvězdné ulici v Jindřichově Hradci, kde voda protékala střechou do domu, a výjezd profesionální jednotky ze stanice Frymburk do Hůrky, kde byla ohlášena ztráta pronajatého katamaránu se dvěma osobami,“ řekla Matějů a dodala, že osoby byly krátce po 21. hodině nalezeny v pořádku na břehu.

Hasiči naštěstí neměli nahlášeny žádné zraněné osoby ani škody na majetku.

Okres Stromy Čerpání vody
České Budějovice 5 4
Český Krumlov 13 -
Jindřichův Hradec 12 -
Tábor 3 -
Písek - -
Strakonice - -
Prachatice 1 -

Štítky bouřka, Jihočeský kraj, Josef Dobrovský, František Škroup, Evžen Rošický, okres České Budějovice, Jindřichův Hradec, okres Jindřichův Hradec, okres Český Krumlov, Hosín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní bouřka lámala stromy a zaplavovala sklepy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.