Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Narazil do traktoru, vystoupil z auta a jiné ho smetlo

Smutná statistika smrtelných dopravních nehod se po tragické neděli rozrostla o další oběť jihočeských silnic. V pondělí před čtvrt na sedm večer mezi Žárem a Novými Hrady na Budějcku, poblíž Svaryšova, srazilo projíždějící vozidlo řidiče, který chvilku před tím po jiné nehodě vystoupil z auta.

Třiadvacetiletý řidič osobního auta značky Opel z Českobudějovicka, který jel směrem do Nových Hradů, nejprve narazil do neosvětleného lesního traktoru, který stál na silnici.

„Poté vystoupil z auta ven, kde ho srazil dvaačtyřicetiletý řidič Peugeotu 206 z Jindřichohradecka, jenž ho nejspíš přehlédl,“ uvedla mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Uhlířová s tím, že silnice byla uzavřena do jedné hodiny ranní.

Záchranáři na místě zjistili, že mladý muž nejeví známky života. „Zemřel na následky vážných mnohačetných poranění ještě před jejich příjezdem,“ uvedla mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Druhým zraněným byl třicetiletý řidič traktoru. „Při střetu utrpěl lehké zranění v oblasti hlavy a po ošetření byl transportován do českobudějovické nemocnice,“ dodala.

Přesné okolnosti havárie jsou v šetření budějckých kriminalistů. Dechová zkouška řidiče peugeotu požití alkoholu neprokázala. Během dvou dnů zahynuli na jihu Čech celkem čtyři lidé.

ČTĚTE TAKÉ: Smutná neděle. Čelní střet nepřežili dva mladí spolujezdci

Foto a video: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, smrt, Žár, Svaryšov, Nové Hrady, srážka, traktor, chodec, silnice, Opel, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, okres České Budějovice, Peugeot 206, okres Jindřichův Hradec, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narazil do traktoru, vystoupil z auta a jiné ho smetlo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.