Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Napadení v obchodním centru: Jak to skutečně bylo?

Sociální sítí Facebook se v minulých dnech začala rychlostí laviny šířit informace o incidentu, který se odehrál v pondělí 7. dubna večer v budějckém IGY Centru. Veřejnost začala nahlas diskutovat o tom, že vznik konfliktu mají na svědomí Romové. Jak to ale skutečně bylo, to vyšetřuje policie.

Konflikt se měl odehrát kolem sedmé hodiny večerní poblíž eskalátorů před prodejnou Bushman. Kriminalisté hledají svědky, kteří by jim osvětlili především prvopočátek tohoto incidentu mezi třemi ženami a dvěma muži.

„Bez ohledu na zajištěné kamerové záznamy kriminalisté dosud neznají odpověď na otázku, kdo z pětice vzájemně se napadajících osob zaútočil jako první,“ sdělil mluvčí Policie ČR Jiří Matzner.

Podle informací od policie se do sebe pustili, pravděpodobně kvůli nějakému staršímu konfliktu, sedmnáctiletá na krátko ostříhaná dívka, osmnáctiletá dívka a šestatřicetiletá žena. K nim se pak přidal ještě devatenáctiletý mladík.

„Celá skupina se při napadání přesunula až do přízemí obchodního domu, k hlavnímu vchodu z Pražské ulice. Do napadání se ještě následně zapojil jednačtyřicetiletý muž, který v přízemí obchodního domu napadl mladšího muže,“ líčil mluvčí jihočeských policistů.

Pokud jste byli svědky toho, co se minulé pondělí v IGY Centru odehrálo, nebo máte k tomuto konfliktu jakékoliv informace, ozvěte se policejním vyšetřovatelům na telefon 974 226 391 nebo 974 226 358, případně můžete využít známou linku 158.

Štítky napadení, konflikt, incident, IGY Centrum, Romové, České Budějovice, Policie ČR, Facebook, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

, zřejmě proto, že si dovolili ho napomenout, že takhle se v obchodě nechová. Když se nějaký starší pán ohradil proti tomu, aby jemu a lidem okolo nadával do "p...", tak na něj začal cikán řvát: "Máš s tím problém? Tak pojď ven, tam se ukáže, jak seš dobrej!" Když jsem šel kolem pokladen, tak prodavačky na pokladnách si navzájem říkaly, co je to za neuvěřitelné chování a jedna říkala, že má husí kůži na zádech ještě teď.

Neděle, 20. dubna 2014, 13:59Odpovědět

Vít Profant

Jak to skutečně bylo v IGY, nevím, ale povím vám, jak to skutečně bylo v sobotu kolem poledne v Lidlu. Nakupovala tam cikánská rodina a otci, poměrně vysokému, tlustému a namakanému cikánovi, se něco nelíbilo. Šlo zjevně o nějakou malichernost spojenou s nakupováním a cikán se tam rozeřval, slyšel jsem, jak na námitky "To je v pořádku" říká: "To není v pořádku, do p..."Nechtěl se uklidnit a byl sprostý a postupně začal být sprostý na všechny lidi kolem něho,

Neděle, 20. dubna 2014, 13:56Odpovědět

Napadení v obchodním centru: Jak to skutečně bylo?  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.