Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na začátku týdne bylo v Budějcích vykradeno patnáct aut

Úvod tohoto týdne se v Budějcích nesl ve znamení vloupání do osobních vozidel. Jen po úterní noci bylo policistům ohlášeno deset případů, kdy zloději po násilném vniknutí odcizili z aut elektroniku, autorádia, peníze, osobní doklady, značkovou kosmetiku, alkohol, mobilní telefony, ale třeba i výstražný trojúhelník nebo švýcarský univerzální nůž.

„Ke krádežím vloupáním došlo v Českých Budějovicích v ulicích Dobrovodská, Pabláskova, ČSL Legií, U Lučního jezu, Jánošíkova, Františka Ondříčka a v obci Litvínovice. Vzniklé škody se v některých případech pohybují v desítkách tisíc korun,“ konstatovala Regina Tupá, mluvčí Policie ČR.

Jelikož v posledních dnech narůstá na Českobudějovicku počet vloupání do vozidel - za první třetinu tohoto týdne bylo vykradeno patnáct aut - policisté apelují na majitele, aby si v autech rozhodně žádné věci neponechávali. „Jak je vidět, věci nejsou v bezpečí ani v zavazadlovém prostoru. Pokud je to možné, je lepší vzít při opouštění vozidla všechno s sebou,“ varovala Regina Tupá.

Pokud by někdo zaznamenal pohyb podezřelých osob v blízkosti zaparkovaných vozidel, ať neváhá a volá bezplatnou linku 158. „Může tak pomoci k dopadení pachatelů,“ dodala Tupá.

Štítky zloděj, krádež, vloupání, České Budějovice, policie, František Ondříček, Policie České republiky, Litvínovice, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na začátku týdne bylo v Budějcích vykradeno patnáct aut  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.