Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na přejezdu v Hrdějovicích srazil rychlík do Prahy další auto

Vlak se ve čtvrtek brzy ráno srazil na železničním přejezdu v Hrdějovicích s osobním autem. Jeho řidič utrpěl vážná zranění.

Nehoda se stala na přejezdu v Luční ulici v Hrdějovicích dnes po páté hodině ranní. Řidič Fordu Fiesta vjel na koleje, kde se střetl s projíždějícím rychlíkem mířícím na Prahu.

Šoféra, který cestoval sám, převezli záchranáři do nemocnice. „Devětadvacetiletý řidič zůstal zaklíněn ve svém voze na kolejišti, a tak musel být vyproštěn,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí Policie ČR Štěpánka Uhlířová a dodala, že jeho zranění jsou vážná. Okolnosti srážky vyšetřuje policie a Drážní inspekce.

Dráhy zavedly mezi stanicemi České Budějovice a Hluboká nad Vltavou - Zámostí náhradní autobusovou dopravu. „Škoda byla odhadnuta na 210 tisíc korun, z toho 100 tisíc na vlaku, stejná částka na trati a 10 tisíc korun na autě. Vrak auta, který souprava tlačila ještě 400 metrů, byl zaklíněný pod soupravou. Provoz byl obnoven deset minut po deváté hodině ranní,“ sdělil agentuře Mediafax Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce České republiky.

ČTĚTE TAKÉ: Řidička renaultu přehlédla výstražná světla a srazil ji vlak

Napsal Zdenek Michora, Mediafax

Štítky vlak, auto, nehoda, srážka, přejezd, Hrdějovice, Praha, Policie České republiky, Mediafax, Drážní inspekce, Ford Fiesta, Drbna.cz, Renault, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přejezdu v Hrdějovicích srazil rychlík do Prahy další auto  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.