Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkářka vjela pod vlak a utrpěla vážné poranění hlavy

Ve čtvrtek, deset minut po jedné hodině odpolední, došlo v obci Hluboká u Borovan k vážné dopravní nehodě. Řidička motocyklu zřejmě nerespektovala zvukové a světelné zařízení a vjela na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl nákladní vlak ve směru od Českých Velenic na Budějce.

„Třiatřicetiletá žena při srážce utrpěla závažné poranění hlavy. Po zajištění základních životních funkcí byla v  kritickém stavu letecky transportována na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Českých Budějovicích,“ informovala mluvčí jihočeské Zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Hmotná škoda se předběžně odhaduje maximálně na několik tisíc korun. Jak doplnila policejní mluvčí Regina Tupá, přesná příčina a míra zavinění je v současné době předmětem dalšího vyšetřování, a proto muži zákona žádají případné svědky o pomoc.

„Šetřením na místě bylo zjištěno, že přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti,“ doplnil Martin Drápal z Drážní inspekce. Provoz na železnici byl obnoven kolem 17. hodiny.

Foto: Drážní inspekce

Štítky nehoda, srážkavlak, motocykl, Hluboká u Borovan, České Budějovice, Borovany, Drážní inspekce, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkářka vjela pod vlak a utrpěla vážné poranění hlavy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.