Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motorkář nepřežil náraz do náklaďáku, ten začal hořet

Začátek nového pracovního týdne se neobešel bez tragické dopravní nehody. Po více než měsíci vyhasl na jihočeských silnicích lidský život, když krátce po půl sedmé ráno u Holkova poblíž Velešína na Českokrumlovsku narazil motorkář čelně do kamionu. Silnice E55 je uzavřena.

„Zatím z nezjištěných příčin přejel řidič motocyklu do protisměru, kde se střetl s kamionem jedoucím směrem do Českých Budějovic,“ sdělil v pondělí ráno mluvčí Policie ČR Jiří Matzner.

Záchranáři na místě zjistili, že po střetu došlo k požáru a pětatřicetiletému motocyklistovi již bohužel není pomoci. „Muž podlehl svým zraněním ještě před příjezdem záchranných složek. Zasahující lékař již mohl pouze konstatovat jeho smrt,“ sdělila mluvčí zdravotníků Petra Kafková. Řidič náklaďáku není zraněn.

Motorka zaklíněná pod autem začala hned po nehodě hořet. Kamioňák se snažil požár sám uhasit, to se mu ale nepovedlo. Z jednotek hasičského záchranného sboru k odbočce do Římova jako první přijeli Českokrumlovští.

„Požár se z motorky rozšířil i na kabinu řidiče. Ten se pokusil požár uhasit, ale vzhledem rozsahu a rychlému rozvoji požáru neúspěšně,“ upřesnila mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů s tím, že na místě pomáhala i jednotka SDH Velešín.

Zasahujícím hasičům se povedlo zcela uchránit od ohně návěs, kde bylo 600 selat. Okolo osmé hodiny se jednotky HZS vrátily na své základny. „Majitel kamionu na místo vyslal náhradní vůz,“ dodala Matějů.

Hlavní tah do Rakouska bude několik hodin uzavřen, odklon dopravy řídí policisté.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, havárie, kamion, nákladní automobil, motorkář, smrt, Holkov, Velešín, Českokrumlovsko, požár, okres Český Krumlov, Hasičský záchranný sbor, Policie České republiky, Jihočeský kraj, České Budějovice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář nepřežil náraz do náklaďáku, ten začal hořet  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.