Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladíka s kýblem marihuany honili policisté i kolemjdoucí

Honička jako z akčního snímku se odehrála dnes krátce před polednem v Suchém Vrbném. Policisté hlídkové služby společně s Budějčáky honili v ulicích krajského města mladíka s plastovým kýblem napěchovaným marihuanou. Nakonec byla tahle spolupráce úspěšná.

Stříbrný peugeot zastavila policejní hlídka v rámci běžné dopravní kontroly v Dobrovodské ulici.

„Jakmile řidič otevřel dveře, zasáhl policisty charakteristický pach, který by spíše patřil k dobře zavedené pěstírně marihuany a ne k interiéru nenápadného vozu,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Na pokyn policisty k předložení dokladů již řidič nereagoval, do náruče popadl plastový kýbl a začal utíkat. Uniformovaní muži jej pronásledovali směrem k Družstevní ulici a snažili se mu nadběhnout.

„Jeden z členů hlídky po malé chvíli zastavil projíždějícího řidiče a v jeho civilním vozidle objel blok směrem útěku podezřelého. Druhý policista stále pronásledoval pachatele a vyzýval jej k zastavení,“ líčil Matzner.

Strážcům zákona pomáhali i dva přihlížející Budějčáci, kteří se snažili pachatele zadržet. Žena prchajícímu mladíkovi dokonce strhla bundu i mikinu.

Když se muž snažil zmizet přes zahrádky, v tom okamžiku jej z druhé strany zaskočil policista, který na něho vyběhl z přijíždějícího civilního auta.

„To pachatel zcela jistě nečekal. Pokusil se ještě do vzdálené zahrádky zahodit plastový kýbl, který ani při útěku nepustil, ale i toto gesto bylo marné. Policisté tak muže s použitím donucovacích prostředků zadrželi,“ dodal mluvčí jihočeských policistů.

Zajištěný plastový zhruba desetilitrový kýbl byl napěchovaný marihuanou. Jak se případ bude dále odvíjet, zda bude pachatel obviněn, rozhodnou v příštích hodinách vyšetřovatelé.

Štítky marihuana, Suché Vrbné, honička, Policie ČR, občané, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíka s kýblem marihuany honili policisté i kolemjdoucí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.