Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík doplatil na mokrou silnici, po nárazu vypadl z auta

Rájovský kopec u Českého Krumlova je jedním z nejkritičtějších míst jihočeských silnic. Dva pruhy do kopce svádí k rychlé jízdě nejednoho řidiče. Levá zatáčka před rovinkou do Přísečné však už vytrestala několik z nich. Naposledy tento týden 20letého mladíka s Volkswagenem Passat.

Provoz na frekventované silnici mezi krajskou metropolí a Českým Krumlovem, kudy projede zejména teď v sezoně několik tisíc aut za den, byl v úterý po páté hodině odpolední kvůli vážné nehodě na několik desítek minut omezen.

„Řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat při jízdě za deště nepřizpůsobil rychlost jízdy, stavu a povaze vozovky, dostal smyk a vjel do protisměru. Tam postupně narazil do dvou vzrostlých stromů a směrových sloupků,“ popsal nehodu mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Při nárazu mladý muž vypadl z auta. „Utrpěl těžké mozkolebeční poranění, které ho přímo ohrožovalo na životě. Po zajištění životních funkcí byl letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ uvedla Petra Kafková, tisková mluvčí ZZS Jihočeského kraje.

Podle policistů ze statistik vyplývá, že mladí lidé rádi riskují a opomínají zákonitosti přírody a fyzikálních zákonů. „Buďte při jízdě na mokrém podkladu velmi opatrní. V našem kraji je mnoho komunikací s takzvanými vyjetými kolejemi, kde se voda dlouhodobě drží a poté může při jízdě u motorových vozidel vzniknout aquaplaning, což má za následek velké nebezpečí smyku!“ varuje Bajcura.

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, osobní auto, Volkswagen Passat, Rájov, Přísečná, Český Krumlov, rájovský kopec, těžké zranění, vrtulník, silnice, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík doplatil na mokrou silnici, po nárazu vypadl z auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.