Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městský policista rozmluvil zoufalému muži sebevraždu

Minulý pátek krátce po půlnoci se na operační středisko Městské policie České Budějovice ozval mladý muž, který vytočil linku 156 jako poslední možnost pomoci - kvůli své soukromé záležitosti z minulosti se totiž rozhodl pro dobrovolné skoncování se životem.

„V situaci, kdy mu byly na pomoc vyslány dvě autohlídky strážníků, se mladý muž, který nebyl zpočátku příliš sdílný, rozmluvil o svých problémech, ze kterých již nenašel jiné východisko, než svou smrt,“ sdělil Budějcké Drbně mluvčí Městské policie České Budějovice Václav Sup.

Operační důstojník se snažil mladíka udržet na lince a během dvaceti minut si jeho příběh ochotně vyslechl. „Na základě získaných informací se pak muži snažil poradit a uklidnit ho, což se mu také podařilo,“ dodal Sup.

Zpočátku vyhrocenou situaci se nakonec důstojníkovi podařilo vyřešit tak, že si mladík svůj úmysl rozmyslel a pátrající strážníky, kteří se již nacházeli nedaleko od něho, nasměroval přímo k sobě.

„Díky duchapřítomnosti strážníka na lince 156, který dokázal muže přesvědčit, že kvůli rodině a malému dítěti má cenu žít, se zoufalého mladíka podařilo zachránit. Tento muž byl následně předán do péče lékařů, kteří si pak mladíka od strážníků převzali,“ uzavřel mluvčí městské policie.

Štítky Městská policie, České Budějovice, operační důstojník, sebevražda, rozmluva, obecní policie, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městský policista rozmluvil zoufalému muži sebevraždu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.